Орест Сарматський

У селі на Тернопільщині без «гаранта» не могли відкрити новозбудований садок для дітлахів (фото)

Заставка091 (Copy)

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Тернопільщину відкрив новозбудований дитячий садок у селі Біла.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації

- Під час робочого візиту на Тернопільщину 18 вересня Президент України Володимир Зеленський відкрив новозбудований дитячий садок у селі Біла. Він розрахований на 120 діток. Тут буде по 2 молодші, середні та старші групи. Будівля дитячого садка розташована у центральній частині населеного пункту, має два поверхи з підвалом, горищем і шатровим дахом. Будівництво розпочалося у листопаді 2019 року, а завдяки проєкту «Велике будівництво», ініційованого Президентом Володимиром Зеленським, цього року вдалося завершити об`єкт, - йдеться у повідомленні.

dsc_4868 (Copy)
dsc_4868 (Copy)

Незважаючи на те, що село Біла є досить великим за площею та кількістю населення, батькам доводилося возити дітей до обласного центру.

- Дуже важливо, що увага влади, як державної, так і місцевої, спрямована на майбутнє України – на цих дітей. Думаю, у закладі діткам буде затишно і комфортно», - наголосив Володимир Зеленський.

dsc_4686 (Copy)
dsc_4686 (Copy)

Вартість будівництва становить близько 40 млн. грн, з яких 80% - кошти Державного фонду регіонального розвитку та 20% - з місцевого бюджету.

dsc_4544 (Copy)
dsc_4544 (Copy)

dsc_4637 (Copy)
dsc_4637 (Copy)

Як повідомляв «Терен», садок у Білій тривалий час не могли підключити до водопостачання.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео