Чортків та Фонд енергоефективності підписали меморандум про співпрацю

welcome little one! (1)

У середу, 23 вересня, відбувся другий Всеукраїнський форум Фонду енергоефективності, який цьогоріч проходив в онлайн режимі. Спікерами заходу були представники державної влади, Міністерства розвитку громад, міжнародні експерти та партнери Фонду. До обговорення перспектив розвитку реформи енергоефективності приєднався голова Чортківської громади Володимир Шматько. В ході конференції сторони підписали Меморандум про співпрацю між Фондом енергоефективності та Чортківською міською радою.

Підписанти договору також дискутували щодо перспектив розвитку реформи енергоефективності та обмінювалися досвідом реалізації енергоефективних практик, що впливають на ощадність та екологічність експлуатації багатоквартирних житлових будинків.

- Ми маємо чудовий приклад  співпраці Чортківського ОСББ «Любисток», що по вул. Коновальця, 2, із Фондом енергоефективності. Нагадаю, що саме цей будинок – один із перших в Україні, який взяв участь у програмі «Енергодім». Роботи із термомодернізації там вже йдуть до завершення. Майже 70% вартості робіт компенсує Фонд, а з міського бюджету будуть виділені кошти для погашення відсоткової ставки кредиту, який жителі взяли в банку, щоб розпочати ремонті роботи. Така підтримка від Фонду – це чудова можливість для ОСББ відремонтувати та модернізувати свій будинок

Маю надію, що підписання Меморандуму дозволить всім об’єднанням багатоквартирних будинків нашої громади впроваджувати заходи із термомодернізації та енергоефективності, – зазначив Володимир Шматько.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео