Орест Сарматський

Медики з Тернополя вибороли друге місце на міжнародному чемпіонаті 

119953980_1189373231439999_2390011556574386471_o (Copy)

Друге місце у міжнародному чемпіонаті із симуляційної медицини в рамках проведення The European Emergency Medicine Congress здобула команда Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

– У режимі онлайн 19-22 вересня 2020 року з центральним координаційним комітетом у Парижі (Франція) відбулася міжнародна конференція з медицини невідкладних станів The European Emergency Medicine Congress. Цей захід охопив майже усі країни Європи. Україна була представлена єдиною командою фахівців – працівниками і науковцями Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. До її складу увійшли директор центру симуляційного навчання Галина Цимбалюк та працівник цього підрозділу Роман Гук, а також асистенти кафедри медицини катастроф і військової медицини Наргіз Джавадова та Богдана Перевізник, – йдеться у повідомленні.

Усі учасники чемпіонату виконували завдання в онлайн режимі. У цих змаганнях взяли участь 5 команд з Великобританії, Франції, Румунії, Бельгії, України. До складу кожної команди увійшло по 4 особи, серед яких мав бути лікар, парамедики і медсестра. Ці змагання були орієнтовані виключно на професіоналів. Роль лідера у кожній команді виконував лікар.

Після результатів двох завдань до фіналу увійшла команда ТНМУ та команда Великобританії. Для завдання організатори чемпіонату обрали доволі складний випадок – отруєння органофосфатами у ресторані, внаслідок якого настала клінічна смерть. Подібна ситуація трапилася свого часу в Білорусі. Команди повинні були працювати в спеціальному спорядженні. У результаті команда Тернопільського медуніверситету поступилися англійським фахівцям і посіла друге місце у цьому чемпіонаті.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео