Оксана Бучко

Неподалік Тернополя від зайвих сигналів потягів прокидаються посеред ночі діти (відео)

1.jpg

Жителі смт Велика Березовиця сплять уночі під сигнали потягу, яких можна уникнути. Водії таким чином вітаються на території кілька метрів до і після шлагбауму, хоча це потрібно робити лише при наявності тривоги.

Згідно з правилами дорожнього руху розділу «20. Рух через залізничні переїзди», сигналом зупинки поїзда є круговий рух руки (у світлу пору - із шматком яскравої тканини або будь-яким добре помітним предметом, у темну пору доби і в умовах недостатньої видимості - з факелом або ліхтарем); а сигналом загальної тривоги є серії звукових сигналів транспортного засобу, що складаються з одного довгого і трьох коротких сигналів.

- Це «звукове шоу» відбувається на межі Великої Березовиці та Острова, - розповідає місцевий житель. – На місці облаштований шлагбаум, світлофор, у таких випадках має бути лише сигнал рукою від чергового працівника. У Золочеві на шлагбаумі, до прикладу, так і відбувається усе. А тут сигналять до і після, вдень, і вночі. Поруч розміщені житлові будинки. І діти від таких звуків здригаються під час сну. Кому потрібні ці вітання водіїв?

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=m6OF6s_qdqk[/embed]

Фото, відео читача

Вибір читачів за тиждень

Відео