Орест Сарматський

Високопосадовцю тернопільської податкової та його сину за вимагання хабаря у 40 тис. доларів суд обрав запобіжний захід

841a6037b47f68ceabecd24141b95e33ebc78507 (Copy)

Високопосадовцю Тернопільської державної податкової інспекції, його сину та двом спільникам, підозрюваним у вимаганні, обрано запобіжні заходи.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

– Личаківським районним судом м. Львова, за клопотанням сторони обвинувачення, обрано запобіжні заходи начальнику Тернопільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Тернопільській області, його сину – керівнику підприємства та ще 2 особам, підозрюваним у вимаганні. Суд обрав тримання під вартою з визначенням понад 1 млн грн застави, а його сину —  в розмірі 420 тис грн. Ще 2 їх спільників у вимаганні триматимуть під вартою без застави, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, за даними слідства, начальник податкової інспекції разом із своїм сином, залучивши двох представників криміналітету, вимагали у громадянина 40 тис. доларів США за нібито привласнену ним продукцію під час його роботи на підприємстві, керівником якого є син посадовця. При цьому вони погрожували фізичною розправою йому та його родині.

Під час одержання другої частини «боргу» в сумі 10 тис. доларів США усіх чотирьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлені та вилучені під час проведення невідкладних слідчих дій.

Розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео