Оксана Бучко

Команду «За майбутнє» представляє кандидатка, яка два десятки років присвятила благодійності

120042198_165779758488316_7897108574385407050_o

Уміло керувати Центром позашкільної роботи  міської ради, виконувати домашні справи, приділяим увагу рідним, особливо своїм чудовим онукам та займатись благодійністю – усе це встигає кандидатка у депутати в Тернопільську обласну раду Валентина Бойко.  

Сім фактів з її життя можна дізнатись у групі «Тернопільщина За майбутнє» у рамках проекту «Люди майбутнього».

1. Валентина Бойко Народилася в Шумську в 1963 році, навчалася у місцевій школі, після її закінчення вступила до Тернопільського педагогічного інституту, здобула фах вчителя початкових класів.

Ця професія потребує доброти, терпіння, уміння турбуватися та опікати. І оце бажання піклуватися про когось залишилося у мене на все життя, каже пані Валентина.  Свого часу хотіла стати журналістом, але в останню хвилину передумала, обрала вчителювання і не пошкодувала про це ще жодного разу. Що надихає мене? Любов до людей, до дітей. Щиро радію, коли можу допомогти їм.

2. 12 років працювала в школі, згодом була начальником управління у справах молоді, сім’ї та спорту Шумської РДА, працювала у центрі соціальних служб, сьогодні - директор центру позашкільної роботи Шумської міської ради.

3. Має другу вищу освіту магістр державної служби, закінчила ТНЕУ у 2000 році.

Все, що робиш, потрібно робити добре, переконана жінка. На державній службі працюють люди, які хочуть і здатні покращити життя співвітчизників, котрі дійсно цього потребують. Ця професія вимагає від людини самопожертви, відданості, професійних і моральних якостей.

4. Два десятки років Валентина Бойко присвятила себе благодійності: співпрацює з благодійною організацією «Світ дітей», яка діє в рамках міжнародного українсько-канадського проєкту допомоги сім’ям «Челіc», координує діяльність проекту на Шумщині.

Це колосальний обсяг роботи, зазначає пані Валентина. Підтримуємо малозабезпечені і багатодітні сім’ї, допомагаємо місцевим фермерам із купівлею сільськогосподарської техніки чи розведенням тварин. Переконана, це правильний підхід:  не «принести рибку на блюдці», а дати вудку і навчити нею користуватися. 

5. Щоденно до Валентини Бойко, як до працівниці благодійного фонду, звертаються десятки відвідувачів: не тільки за фінансовою допомогою, а й моральною підтримкою, порадами з подолання безлічі життєвих перешкод, реалізації особистих і громадянських прав. Така благодійність це не лише фінансова допомога, а й витрачений час, знання, енергія, якими жінка щедро ділиться з іншими.

6. Валентина Бойко також опікується безпритульними тваринами. Вважає, що рівень свідомості людини визначається її ставленням до тих, хто не може самостійно подбати про себе:

Хочу донести до людей, що тварини потребують допомоги, співчуття, елементарного людського ставлення, - говорить кандидатка у депутати - Дворових «підопічних» у мене кілька десятків: не можу байдуже пройти повз вуличного котика чи песика. Одного дня саме такі, підібрані на вулиці тварини, оселилися у нас вдома:  кішка Мурка і собака Клапа. Знаєте, як кажуть: «Аби купити тварину, потрібні гроші, а взяти з вулиці – серце». 

7. Щасливо одружена уже 34 років. Чоловік Ярослав працює заступником міського голови Шумська, син Олександр з невісткою та двома синами нині живуть і працюють у Данії, донька Ольга подарувала онучку Мартусю, що стала радістю для всієї родини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео