Віра Олександрович

На Тернопільщині відзначать медиків і швидко вирішать проблему зі школою (фото)

Основне (1)

Жодна сесія Тернопільської обласної ради не минає без таких ситуацій, які всі звикли називати цікавинками. Засідання сьогодні, 29 вересня, винятком не стало. 

Звісно, найбільше всі очікували на «розблокування» бюджету-2020, адже без грошей залишилися і дорослі, і діти. Тому 36 «за» врешті викликали овації у залі. Утім, розпочати сесію все-таки довелося не із господарських питань, а із проблеми, що виникла навколо спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату. Адже батьки виступили проти того варіанту реорганізації навчального закладу, який у школі для дітей із вадами слуху запропонували депутати, ухваливши своє рішення 25 вересня. Про це говорили і в конференцзалі на Грушевського, 8. Це загрожувало серйозно затягнути засідання, але емоції вляглися після ділової пропозиції.

Овчарук
Овчарук

На минулому пленарному засіданні ми проголосували «за» рішення про функціонування Тернопільської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, - нагадує голова обласної ради Віктор Овчарук. – Я хочу наголосити на тому, що ніхто цю школу не збирався закривати. Тому, за моїм дорученням, протокольно створять робочу комісію. Прошу до її складу подати кандидатури – від педагогічного колективу, від батьків, від управління освіти. Розібратися з усіма проблемами у 10-денний термін і запропонувати проект вирішення цього питання.   

Також депутати цього дня підтримали клопотання про нагородження відзнаками Верховної Ради низки жителів Тернопільщини. Так, депутати погодилися, що Почесною грамотою Верховної Ради треба нагородити Ростислава Левчука директора комунального некомерційного підприємства «Тернопільська комунальна міська лікарня №2», Зоряну Пончко директора комунального некомерційного підприємства «Районний центр первинної медико-санітарної допомоги Козівської районної ради» і Вадима Рудика генерального директора комунального некомерційного підприємства «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр».

Засідання
Засідання

Окрім того, депутати підтримали клопотання щодо нагородження Грамотами Верховної Ради своєї колеги - Лариси Римар (директорка Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької – прим.) і Богдана Воловського (секретар Підволочиської селищної ради – прим.).

За нагоди, на сесії затвердили склад комісії з присудження обласної премії ім. Івана Марчука в галузі образотворчого мистецтва для обдарованих дітей Тернопільської області, а також склад комітету із присудження обласних премій в галузі культури. До того ж, депутати проголосували за пропозицію своєї колеги Ольги Поляк щодо вшанування пам’яті жертв Чортківської трагедії – жертв репресій і колишніх в’язнів Чортківської тюрми, розстріляних у липні 1941 р. в Умані Черкаської області.

Фото з трансляції засідання на сайті обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео