Орест Сарматський

Тернопільщина має шанс отримати доступні соціальні послуги

5f69f22ca376d531307963 (Copy)

Спростити процес прийому документів та призначення допомог покликаний спеціальний програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», який впроваджує Мінсоцполітики.

- Через нову програму можна клопотати про призначення понад 60 видів соціальної допомоги. Проєкт, що розроблений Мінсоцполітики, дозволяє мешканцям найвіддаленіших сіл отримати адміністративні послуги соціального характеру за місцем проживання та зекономити час, зусилля та кошти на дорогу. Для цього створюються фронт-офіси із прийому документів в ОТГ, а також закуповується техніка для них, - йдеться у дописі.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року адміністративні послуги будуть надаватися лише в ОТГ. Тому громади повинні якомога швидше приєднатися до проекту та навчитися користуватися програмним комплексом «Соціальна громада».

Програмний комплекс впроваджується у рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» Міністерства соціальної політики України спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео