Віра Олександрович

На молодят у Тернополі 3 жовтня очікують приємні сюрпризи

«Палац для урочистих подій» запрацює у Тернополі уже цими вихідними. Для молодят у ПК «Березіль» створили нові комфорті умови для реєстрації шлюбу. 

Перші щасливі пари зможуть офіційно зареєструвати свій шлюб за новою адресою вже 3 жовтня. Причому, як дізнався журналіст «Терену», для цих молодят у мерії підготували приємні сюрпризи.

ДРАЦС_колись
ДРАЦС_колись

Ми отримали дуже багато звернень від тернополян, яким не подобалося (і це – правильна думка) те приміщення, в яке перемістили Тернопільський РАЦС на масиві «Дружба», розповідає міський голова Сергій Надал. – Хочу нагадати, що приміщення, яке раніше використовувати для проведення урочистостей, незважаючи на наші неодноразові звернення, Ощадбанк забрав. Перед цим кілька років нам вдавалося домовлятися, але настав час, коли у банку сказали «ні». Оскільки функції РАЦСу не входять до компетенції органів місцевого самоврядування, їх здійснює управління юстиції, саме вони оперативно вирішити перевести установу у приміщення, що в будинку на перехресті вулиць Миру і Мазепи. Але це – не найкраще місце. Там – житловий будинок і під’їхати складно. Тому ми й почали шукати інші варіанти.

Красивих приміщень, які мали б зручні розташування і під’їзд для транспорту, а також були у комунальній власності міста, у Тернополі немає, стверджує мер. Тому, порадившись із фахівцями управління юстиції, прийняли рішення облаштувати «Палац для урочистих подій» у ПК «Березіль».

Упродовж двох місяців у цьому приміщенні тривав капітальний ремонт, додає мер. За цей період повністю оновили систему освітлення всередині нового РАЦСу. Для гостей святкової церемонії облаштували сучасні місця для сидіння, встановили фотозону, провели озеленення святкової локації і ряд інших робіт. Окрім того, зовні відремонтували сходи, що ведуть до центрального входу у ПК.

120653732_328618765037461_4649880709166322657_n
120653732_328618765037461_4649880709166322657_n

Сергій Надал запевнив, що місця для паркування авто біля будівлі на вул. Миру, 6 – достатньо. Крім того, є можливість під’їзду до бокових дверей ПК. Це буде особливо зручно людям із особливими потребами, які не можуть скористатися сходами. Тим паче, там для них облаштували і зручний пандус.

Ми врахували думку експертів, втілили ідеї тернополян, як вони би хотіли бачити новий «Палац для урочистих подій». Приміщення виглядає зовсім по-новому, пояснює міський голова. – Звичайно, для перших пар, які одружуватимуться 3 жовтня, ми зробимо невеличкі сувеніри, подарунки від міської ради. Сподіваємося, що тернополянам новинка сподобається і кількість шлюбів у нашому місті буде тільки збільшуватися.   

Біля центрального входу у «Березіль» зможуть паркуватися і легківки, і автобуси. Як все працюватиме, фахівці пересвідчаться уже наступної суботи. Якщо у цьому буде необхідність, то внесуть корективи.

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео