Орест Сарматський

На Тернопільщині створено земляцтво «Теребовлянщина», яке вже обрало голову своєї організації

120864197_2827633357465235_3757627633017213394_n

Вихідці із Теребовлянського району обєдналися у громадську організацію.

Відбулися організаційні збори, під час яких група ентузіастів створила нове в області земляцтво. Йдеться про громадську організацію – Теребовлянське земляцтво «Теребовлянщина».

Його головою обрано українського оперного і камерного співака, народного артиста України, професора, директора Тернопільської обласної філармонії Ярослава Лемішку.

Також обрано заступників голови Теребовлянського земляцтва. Це – заслужений журналіст України, лауреат обласної премії імені Володимира Здоровеги у галузі «журналістика» і конкурсу  «Людина року-2018» Олег Снітовський та кандидат мистецтвознавства, доктор філософії в галузі мистецтва Сергій Маловічко.

На зборах був присутній голова Теребовлянської райдержадміністрації Ярема Шатарський, який ще на початку цього року підтримав ідею створення такого земляцтва.

- Приємно, що сьогодні відбулося те, про що ми раніше обговорювали із групою ініціаторів створення цієї громадської організації. Розумію, що кожен, хто вже входить у земляцтво і хто буде у ньому згодом – люди різні за фахом, інтересами, певними політичними уподобаннями. Але упевнений, усіх їх єднає головне – вони, теребовлянці і щиро хочуть, щоб їх рідний край був самодостатнім, розвився духовно, соціально-економічно, примножував славу знаних в Україні та світі вихідців з Теребовлянщини. Упевнений, органи виконавчої гілки влади, місцевого самоврядування, громади сприятимуть роботі новоствореного земляцтва, підтримуватимуть усі його добрі починання та ініціативи, - зазначив Ярема Шатарський.

У свою чергу, новобраний голова Теребовлянського земляцтва «Теребовлянщина» Ярослав Лемішка висловив сподівання, що громадська організація буде дієвою, допомагатиме землякам вирішувати їхні проблеми, гуртуватиме навколо себе ділових людей, яким не байдужа доля рідного краю.

- Маємо потужний інтелектувальний осередок із людей, добре знаний як в області, так  і в Україні. Це, окрім моїх заступників Олега Снітовського та Сергія Маловічка, ексдиректор Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької, а нині викладач

Тернопільського мистецького фахового коледжу Михайло Рудзінський, заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, директор Теребовлянського коледжу культури і мистецтв Микола Виннічик, заслужений журналіст України Михайло Ониськів, інші краяни, чий життєвий та професійний досвід, переконаний, допоможе стати нашій організації дієвим осередком добрих справ, земляцтвом, де кожен – службовець, вчитель, медик, студент чи пенсіонер завжди може розраховувати на розуміння, родинне тепло і дружню підтримку. Тож, теребовлянці, єднаймося, бо тільки в єдності наша сила!», - сказав Ярослав Лемішка.

За його словами, після певних юридичних процедур із затвердження Статуту земляцтва «Теребовлянщина», буде оприлюднено його програму та подальші плани роботи.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео