Оксана Бучко

Вчитель з Тернопільщини став найкращим в Україні серед 3000 претендентів

120544636_1206430363058842_8165120567408385420_n

«Оскар для освітян» отримав вчитель з Тернопільщини. Це Василь Дяків із Заліщицької гімназії, якого обрали серед 3000 інших претендентів у національній премії Global Teacher Prize Ukraine. Переможець отримав 250 тисяч гривень, поїздку на найбільшу освітню подію Global Education and Skills Forum та один рік безкоштовного навчання від організатора премії - «Освіторії». Церемонія нагородження з червоною доріжкою відбулася 3 жовтня біля Арки Дружби Народів у Києві.

Василь Дяків викладає історію, громадянську освіту та основи здоров’я. Він став «Заслуженим вчителем України», «Учителем року». Його 59 учнів є переможцями конкурсів Малої академії наук України. Професійна мрія переможця - реформувати систему освіти так, щоб український вчитель став прикладом свободи й відповідальності для учнів.

Як інформує «Освіторія», під час церемонії нагородження Василь Дяків зазначив:

- Вчителі важливі - це справді так. Ми горді з того, що наша педагогічна спільнота впевнено йде до зірок європейських і світових стандартів освіти.

Вчителі важливі! І ми розуміємо та усвідомлюємо те, що ми не хочемо бути в ролі прохачів. Ми творимо реальність. Ми здійснюємо мрії: і інших вчителів, і учнів, і батьків — усіх хто причетний до освітньої системи.

Вчителі важливі! І ми горді з того, що творимо нові команди, які вирішують локальні проблеми для того, щоб українська освіта в глобальному просторі займала почесне високе місце.

Вчителі важливі! Я дякую Богу, що дав мені це покликання — любити дітей, бути вчителем. Я дякую дітям, адже вчитель без дітей — це не буде вчитель, це буде людина, яка просто виконує свої обов’язки. Я дякую сім’ї, тому що це одна з найважливіших цінностей для будь-кого з нас. І я дякую силі нашої команди.

Насамперед громадській спілці «Освіторія» — команді, яка демонструє наполегливо, впевнено і послідовно, що ми не тільки хочемо бути європейською державою і мати європейську освіту, ми будуємо це. Так, це непросто, надзвичайно складно, але ми ідемо на це.

Дякую тим друзям, які сьогодні неймовірні. Я щиро вдячний нашій «ТОП-10» — десятка вчителів справді надихає. Вона додає снаги та сил, і говорить: іди вперед, твори, але не сам, а там, де кожен несе свою відповідальність.

І я дякую команді Заліщицької державної гімназії та директору Войчишин Олександрі Дмитрівні. Адже 24 рік я працюю там, і це команда однодумців, які досягають вершин…

Завтра ми будемо пам’ятати це натхнення, щоб будувати нову Україну, Нову українську школу. В Україні є багато таких вчителів, які хочуть і роблять усе, щоб Україна була сильною, незалежною державою. І тільки вчитель — особистість, патріот і новатор буде виховувати нове покоління особистостей, патріотів і новаторів!

То нехай кожен відчує потребу в спільній команді, щоб ми не тільки говорили, а й працювали на благо нашої держави. Дякую!

Переглянути церемонію можна ТУТ.

Фото osvitoria.media

Вибір читачів за тиждень

Відео