Оксана Бучко

Представник команди «За майбутнє» має чітке бачення відновлення Тернопільського аеропорту 

119117592_161853115547647_4647431782593589346_o

Знає із власного досвіду, як досягнути успіху у бізнесі без початкового капіталу представник команди «За майбутнє» Артем Пуківський. Секрет у тому, щоб працювати, працювати і ще раз працювати, ділиться бізнесмен. Свої вміння сьогодні Артем Пуківський також прагне застосувати у політиці, а зокрема хоче відновити аеропорт у Тернополі. Тож на місцевих виборах є кандидатом у депутати Тернопільської обласної ради.

Сім фактів про кандидата публікує група «Тернопільщина За майбутнє»:

1. Родом із Чорткова, живе в обласному центрі. Його мама працювала технологом на Чортківському м’ясокомбінаті, батько був тренером Чортківської спортивної школи. Артем закінчив Чортківську школу №7, навчався в Тернопільській академії народного господарства на факультеті міжнародного бізнесу і менеджменту. Після вузу служив в ЗСУ.

2. Працював у товаристві «Альфа-нафта». У 26-річному віці став комерційним директором однієї з найбільших філій компанії «WOG» в Україні. У 2008-ому заснував підприємство «Дружба-Нафтопродукт», яке здійснює зовнішньоекономічну діяльність - є одним з основних імпортерів литовського пального в Західній Україні.

3.

Це був великий ризик, адже я не мав капіталу, довелося взяти кредит, пригадує Артем. Купив паливовоз і почав доправляти пальне. Працював, працював і ще раз працював секрет успіху простий (сміється). Нині зі мною в команді близько 50 осіб. Наш автопарк складається з 14 паливовозів. Офіс і гаражі підприємства у Тернополі, а зареєстроване воно в Нагірянці Чортківського району. Нераз податкова інспекція наполягала перереєструвати фірму до Тернополя, але я принципово не роблю цього, щоб податки залишалися на Чортківщині. За 2019-ий підприємство сплатило 13 млн гривень до місцевого бюджету, за вісім місяців 2020-го 13,5 млн гривень.

4. Торік бізнесмен став інвестором спорудження комплексу критих тенісних кортів у Парку Національного відродження в Тернополі. А нещодавно відкрив поруч із кортами гастрономічну ресторацію «Вогнем і ножем».

5. Артем має два хобі захоплюється тенісом і малою авіацією. За власні кошти побудував критий тенісний комплекс, який не має аналогів у Західній Україні.

Це перша тенісна школа на Тернопільщині, її бюджет понад 15 мільйонів гривень, розповідає підприємець. Ідея звести комплекс зародилася сама по собі, адже я люблю грати в теніс, цим видом спорту захоплюються мої діти. У мене підростають 13-річна Єлизавета, 9-річна Злата і 5-річний Максим. Нині проводимо всеукраїнські змагання з великого тенісу, база придатна для міжнародних змагань.

6. Іноді Артем сідає за штурвал свого літака і летить по справах в іншу область. Тернополяни могли бачити його літак у небі над містом. Три роки тому він зацікавився малою авіацією приватними перельотами. Нині має ліцензію на здійснення перельотів, придбав літак, належить до місцевого аероклубу.

Мала авіація - це зекономлений час на добирання, а час це гроші, міркує Артем. Приватні авіаперельоти стають все більш доступні в Україні. Ми з пілотами з Тернопільщини створили аероклуб, до якого належать більше десяти осіб. Спершу тренувалися на нашому аеродромі, але «дякуючи» обласній раді аеропорт втратив сертифікати. Нас попросили піти звідти… Базуємось тепер на приватній ділянці біля Тернополя. Маємо літаки, злітну смугу, ангар. Літаємо, але щоб розвиватися, потрібна більша смуга, а така наразі є тільки в аеропорту, — зазначає він.

7. Має чітке бачення, як відновити Тернопільський аеропорт, що не функціонує вже майже 20 років.

Необхідно розвивати цивільну авіацію, щоб були принаймні пасажирські перевезення в популярні напрямки «Тернопіль-Одеса», «Тернопіль-Київ», «Тернопіль-Харків» та ін. У Тернопільському аеропорту є діюча злітна смуга, тому великих капіталовкладень на початок не треба. Звісно, можна розбудовувати летовище новими терміналами. Ще з 2006-го на темі аеропорту піаряться обласні чиновники, але вони далекі від реального стану справ. Потрібно підключати спеціалістів, переконаний Артем.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео