Віра Олександрович

Тернополянина били і вимагали працювати на іноземну спецслужбу (відео)

Основне

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) встановили спробу вербування тернополянина спецслужбами Російської Федерації.

Йшлося про схиляння українця до конфіденційного співробітництва на шкоду державній безпеці України, повідомили у пресслужбі обласного управління СБУ.

- Оперативники та слідчі СБУ встановили, що житель Тернополя після звільнення із виправної колонії виїхав на тимчасово непідконтрольну українській владі територію Донеччини для зустрічі зі знайомою, - кажуть правоохоронці. - Після перетину лінії розмежування чоловіка під надуманим приводом затримали працівники так званої «поліції ДНР» і передали представникам ФСБ РФ.

Співробітники іноземної спецслужби через психологічний тиск намагалися схилити затриманого до негласної співпраці. За задумом Федерального Бюро Розслідувань, чоловік мав повернутися на Тернопільщину для збору інформації про українські військові об’єкти на території західного регіону України.

Тернополянин
Тернополянин

- Розуміючи протиправність такої діяльності, тернополянин швидко залишив територію ОРДЛО і добровільно повідомив в СБУ про отримане від ФСБ завдання, - додають у пресслужбі обласного управління СБУ. - Контррозвідники СБУ під час ретельної перевірки встановили, що чоловік дійсно не вчинив жодних дій на шкоду державній безпеці.

До речі, чоловік стверджує, що його били під час допиту. Тому він був змушений підписати всі подані йому документи.

Рішенням суду жителя Тернополя звільнили від кримінальної відповідальності, відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, як громадянина, який на виконання злочинного завдання, не вчинив жодних дій і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ворожою спецслужбою.

- Служба безпеки України попереджає, що у поле зору спецслужб РФ може потрапити будь-який громадянин нашої держави, тому закликає співвітчизників дотримуватися рекомендацій щодо дій у аналогічних ситуаціях, - наголосили правоохоронці.

Фото і відео надані пресслужбою обласного управління СБУ         

Вибір читачів за тиждень

Відео