Віра Олександрович

У суді на Тернопільщині не мають грошей навіть на конверти

Суд

Повідомлення про тимчасове припинення відправлення поштової кореспонденції розмістили на сайті Тернопільського міськрайонного суду.

У суді такі зміни пояснили «недостатнім фінансуванням та відсутністю коштів для укладення договорів для закупівлі знаків поштової оплати та/або оплати послуг з пересилання поштової кореспонденції суду». Втім, отримати процесуальні документи, у тому числі виклики і повідомлення, можна на електронну пошту (попередньо подавши заяву про такий спосіб отримання кореспонденції із зазначенням адреси своєї електронної пошти) чи безпосередньо через відділ забезпечення розгляду звернень і надання інформації Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області за адресою: м. Тернопіль, вул. Котляревського, 34, з урахуванням обмежень і заходів, пов’язаних із запобіганням поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

У повідомленні також йдеться (цитуємо): «…Отримати виклик і повідомлення про судове засідання можна також за допомогою sms-повідомлення. Для цього необхідно подати до суду Заяву на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення, вказавши у ній номер мобільного телефону…».

З метою забезпечення реалізації процесуальних прав учасників судового процесу у разі відсутності в матеріалах проваджень інформації про електронну пошту, номери засобів телефонного зв’язку, інформація про виклик у судове засідання, повідомлення про судове засідання та про ухвалені судові рішення у таких справах буде розміщуватись на офіційному вебсайті суду за посиланням.

До речі, у суді принагідно попросили вибачення за тимчасові незручності та пообіцяли надсилати кореспонденцію, як тільки на це будуть гроші.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео