Інспектори з паркування у Чорткові: понад 10 тисяч попереджень та 200 постанов за 3 місяці

DSC_0817

Два інспектори з паркування працюють на вулицях Чорткова із липня. Протягом місяця порушників правил дорожнього руху лише попереджували про відповідальність, а з середини серпня почали складати протоколи про адміністративне правопорушення. За дрібні порушення – 255 гривень, за значніші – 510.

Станом на 11 листопада працівники відділу контролю за паркуванням:

  • виписали 10 357 попереджень;
  • склали 203 протоколи;
  • 174 (85%) протоколи вже оплачені;
  • 12 постанов передали до виконавчої служби.

На сплату штрафу водію дається 30 календарних днів. Якщо ж порушник сплатить штраф протягом 10 банківських днів з моменту винесення постанови, то сума буде на 50% меншою.

У випадку несплати штрафу протягом 30 календарних днів, постанова передається до виконавчої служби. Тоді порушник буде змушений заплатити штраф і за неправильне паркування, і за невиконання постанови (двічі по 510 грн).

Нагадаємо, що інспекторам з паркування, згідно з законодавством, не потрібно шукати водія, котрий порушив ПДР. Достатньо зробити фотофіксацію (з геолокацією) порушення та виписати постанову на власника автомобіля. Після цього вся інформація про порушення буде доступна на сайті, де водій зможе детальніше ознайомитись із постановою: коли, де і що порушив, а також переконатись у наявності фотодоказів.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео