Оксана Бучко

У Тернополі перші вихідні працювала релігійна громада

125296676_1342327186102445_9180137990585969664_o

Із тернопільського підприємця уже беруть приклад в інших містах України. Тарас Ковальчук за досвідом Європи перереєстрував мережу своїх закладів на релігійну організацію. Адже так можна зберегти свій бізнес в умовах дії рішення про карантин вихідного дня.

- Підприємці у 23-ох містах провели мітинги проти рішення Уряду закривати заклади на вихідні, - розповідає Тарас Ковальчук. – Але влада так і не зреагувала на вимогу припинити хоронити бізнес і приймати абсурдні закони, які не допоможуть зупинити пандемію. Тому ми шукаємо способи залишитись робочими. Це не спроба дискредитувати церкву, а лише боротьба проти абсурду в країні.

Також релігійну організацію за такою моделлю створили в Києві – у велосипедному магазині. Як пише zaxid.net, згідно з рішенням уряду, у період з 00:00 суботи і до 00:00 понеділка з 11 листопада не повинні працювати заклади культури і розваг, непродовольчі магазини і заклади громадського харчування. При цьому дія карантину вихідного дня не поширюється на церкви та інші релігійні організації, адже, як пояснив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, влада не може обмежувати роботу церков без запровадження правового режиму надзвичайного стану.

- Ми працювали цих вихідних у новому форматі - релігійної організації «Братство Лисих», - коментує Тарас Ковальчук «Терену». - Наші храми приймають відвідувачів, в одному із них вже відбулися чудові речі. Загалом, кількість гостей у закладі нового формату була на 10% менша.

Також додамо, що мерія міста не підтримала рішення Уряду про карантин вихідного дня, адже, як зазначив мер для ZIK, такі дії залишать половину тернополян без роботи. У той же час, головний поліцейський області прокоментував, що понад 500 поліцейських задіяні у групи  реагування на порушення карантину вихідного дня та готові штрафувати підприємців, які обрали використати своє право на працю. Та реєстрацію закладів будуть аналізувати і чи вдасться назвати роботу таких релігійних організацій незаконною – поки невідомо.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео