Віра Олександрович

На Тернопільщині хворих на COVID-19 уже лікують медики-пенсіонери і студенти

Ярмоленко1

Лікування COVID-19 передбачає залучення значної кількості медиків. Тому система охорони здоров’я Тернопільщини потребує постійного підсилення новими кадрами. 

Про це сьогодні, 24 листопада, заявила начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. На її думку, ситуація під час епідемії ускладнюється і через фізичне виснаження та підвищене навантаження на весь медичний персонал.

– Медики нині працюють у постійній напрузі, каже пані Ярмоленко. – Через епідемію більше роботи стало як в лікарів, так і в середнього та молодшого медичного персоналу. Тому ми звернулися до Тернопільського національного медичного університету з проханням посприяти у забезпеченості закладів охорони здоров’я працівниками.

За словами Ольги Ярмоленко, частина спеціалістів уже зголосилася допомогти.

– Це – і студенти, і викладачі, – додає фахівець. – Серед них, наприклад, – лікар-анестезіолог у пенсійному віці, студент, який працює в інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги у Тернополі. Їх влаштували на роботу на умовах цивільно-правових договорів. 

До речі, всі фахівці без винятку отримують нині оплату праці залежно від категорії, в якій працюють. Окрім того, всі, хто безпосередньо стикається із хворими на коронавірус, мають право на відповідне потроєння розміру зарплатні від держави, а в Тернополі – ще й на премію у 10 тис. грн щомісяця від міської ради.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео