Орест Сарматський

Голову сільради засудили на 3 роки через махінації із державними землями (Агроновини)

2602 (Copy)

Вищий антикорупційний суд визнав голову Требухівської сільської ради Броварського району Київської області винним у замаху на зловживання службовим становищем та службовому підробленні, внаслідок чого понад 8 га державних земель могли незаконно перейти у приватну власність. 

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  пише agropolit.com.

Слідством встановлено, що голова сільради надав дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення 35 громадянам земельних ділянок на території села Требухів для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, йдеться в повідомленні.

Таким чином, реалізація вищевказаних проєктів могла привезти до виведення в приватну власність 8 га державних земель.

Зваживши на достатність та повноту зібраних в рамках досудового розслідування доказів, колегія суддів ВАКС підтримала позицію прокурора САП та визнала голову сільради винуватим у вчиненні злочинів.

В результаті, вироком суду посадовця засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки, зі штрафом у розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2601 (Copy)
2601 (Copy)

Через подорожчання кормів виробники молока наполягають на перегляді цін сировини 

Минулого місяці попит переробників молока на сировину залишався стабільним.

Проте, виробники молока наполягають на необхідності перегляду цін через постійне подорожчання кормової бази.

Про це повідомляє agropolit.com.

Зазначається, що дефіцит пропозиції, викликаний посухою і привабливими експортними цінами, не дозволяє заготовити запаси якісних кормів, що однозначно відіб'ється на надої в першій половині 2021 р.

Поки ж пропозиція молока скорочується виключно шляхом падіння його виробництва господарствами населення.

За 9 місяців виробництво в цій категорії скоротилася на 5,5% (-300 тис. т) до аналогічного періоду минулого року.

Дані виробництва і надходження молока на переробку від сільськогосподарських підприємств, попри зниження поголів'я, залишається на рівні минулого року. Основна причина, через яку категорія утримує обсяги — зростання продуктивності, яка за 9 місяців зросла на 8,1% до минулого року, йдеться у повідомленні.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео