Орест Сарматський

Штрафи за фальсифікат молочної продукції пропонують підвищити щонайменше у 100 разів (Агроновини)

2501 (Copy)

Штрафи за фальсифікат молочної продукції пропонують підвищити щонайменше у 100 разів.

Про це заявив голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський під час  Всеукраїнського молочного форуму 2020, пише agropolit.com.

Організатори – спілка молочних підприємств України та Центр новітніх технологій та інновацій. Основна тема форуму: «Молочна галузь на межі колапсу, або Як зберегти тваринництво та захистити внутрішній ринок від експансії молочного імпорту?». Серед учасників представники Кабміну, провідні учасники молочного ринку та рітейлу, експерти.

Він навів приклад країн ЄС та РФ де штрафи за фальсифікат у сотні разів більші, як в Україні.

– Нині фальсифікація безкарна. Чому? Бо заходи покарання смішні. Це не штрафи, а «премії» у розмірі 10-20 мінімальних зарплат за те, що вони підробляють продукцію. Підприємство, яке фальсифікує на десятки мільйонів гривень продукції, може отримати у підсумку штрафні санкції на 50-80 тис. грн. У ЄС такої проблеми немає, а от у Росії перший штраф – $5 тис., це мінімальний. Друга спроба – у десять разів більше, третя – тимчасове призупинення діяльності. Є закони, у яких прописано ці надто малі покарання. Необхідно внести до цих законів зміни, передбачивши збільшення штрафних санкцій та кримінальну відповідальність за фальсифікацію. Бо це шахрайство. А шахрайство – кримінальний злочин, – сказав Чагаровський.

2502 (Copy)
2502 (Copy)

За рік скоротилося поголів'я всіх видів сільгосптварин, крім свиней – Держстат

Станом на другу декаду листопада 2020 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року поголів'я майже всіх видів сільськогосподарських тварин зменшилося на 4,3-6,3%, кількість свиней збільшилася на 0,6%.

Про це повідомляє Державна служба статистики, пише agropolit.com.

Зокрема, корів в Україні зараз налічується 1,75 млн голів (на 5,9% менше, ніж торік).

Свиней в Україні нині 6,19 млн голів (на 0,6% більше, ніж минулого року).

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео