Орест Сарматський

Тернопільщина встановила рекорд у приватизації підприємства спиртової галузі

129135442_3460329170749834_9130960522856085273_n (Copy) (1)

Ціновим рекордом з часу приватизації майна «Укрспирту» завершився аукціон із продажу Залозецького спиртзаводу.

Про це передає повідомляє у Facebook Фонд державного майна України.

– Декілька хвилин тому завершився аукціон з продажу майна Залозецького МПД та зберігання спирту (40 км від Тернополя). Це вже 11-е спиртове підприємство, що переходить у приватну власність. Стартова ціна об'єкта приватизації зросла у 2,5 разів – з 32 млн грн до 80 млн грн, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що участь у торгах брали 6 компаній і наразі це найбільша конкуренція в рамках приватизації спиртових активів.

Новий власник отримає, зокрема, головний корпус сепараторного пункту, спиртосховище, виробничий корпус, зерносклад, а також транспортні засоби та устаткування.

Переможець аукціону тепер повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок.

Після цього процес приватизації Залозецького МПД вважатиметься офіційно завершеним.

Раніше «Терен» повідомляв, що на Тернопільщині Фонд державного майна України не зміг продати «Хоростківський спиртзавод» ДП «Укрспирт» за стартовою ціною 62,75 млн, але це вдалося із другої спроби за 55 млн грн.

Нагадаємо, у грудні 2019 року було ухвалено закон щодо демонополізації спиртової галузі. Після цього була прийнята програма Кабінету міністрів щодо реформування розвитку спиртової галузі, яка чітко передбачала, яким чином мають пройти демонополізація і приватизація спиртової галузі. І ФДМУ вже в рамках прийнятого законодавства почав приватизацію спиртзаводів.

Раніше повідомлялося, що Україна – одна з двох країн у Європі, яка має державну монополію на виробництво спирту. Друга країна – це Білорусь. В Україні є сімдесят вісім спиртзаводів, які входять у концерн «Укрспирт» і ДП «Укрспирт». З них працювали регулярно максимум до двох десятків заводів, які забезпечували повністю потребу України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео