Віра Олександрович

Жителям Тернопільщини вручили медалі «За службу Україні», подяки і подарунки (фото)

Основне

Урочистості з нагоди Міжнародного дня волонтера відбулися у Тернопільських обласних раді і держадміністрації сьогодні, 4 грудня.

За активну волонтерську діяльність, громадянську позицію, патріотизм і з нагоди свята понад 10-ти краянам вручили медалі «За службу Україні», подяки та цінні подарунки.

Волонтери1
Волонтери1

Нагадаємо, у всьому світі День волонтера відзначають 5 грудня. Заснували таке свято ще в 1985 році за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. В Україні офіційно визнали цей день 10 грудня 2003 р., згідно із Постановою Кабміну.

Сьогодні, напередодні Міжнародного дня волонтера, Дня Збройних сил України, ми зібралися, щоб подякувати вам, шановні волонтери, за ваші серця, наповнені прагненням безкорисливо служити людям, громаді, країні, каже очільник обласної ради Михайло Головко. Ви дієте за покликом душі, з почуття потреби реалізувати свою громадянську позицію. Саме завдяки вашому самовідданому служінню Україна відновила боєздатну армію та зберегла суверенітет. Наш край пишається вами! 

Він висловив волонтерам щиру вдячність від кожного українця за щиру допомогу тим, хто її потребує, за непохитну віру в нашу країну, нашу армію і в нашу перемогу.

Волонтери2
Волонтери2

Волонтерство це не просто робота, наголошує, у свою чергу, голова обласної держадміністрації Володимир Труш. Це покликання, спосіб життя і мислення. Це готовність у будь-яку хвилину прийти на допомогу тим, хто її потребує.

Він також пригадав, як у 2014 році тисячі волонтерів допомагали українській армії. Вони збирали гроші й везли на передову все, що лише могли, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки і готували борщові набори.

Нагородження
Нагородження

Можна впевнено сказати, що саме завдяки українським волонтерам ми вистояли, підкреслив пан Труш. Але цього року перед всіма нами постав новий виклик світова пандемія COVID-19. І на плечі волонтерів лягли нові турботи. Вони активно почали допомагати лікарням: купували апарати штучної вентиляції легень, захисні костюми, маски, засоби дезінфекції. І ця робота триває. Кожен із вас приклад для наслідування. Тому не зупиняйтеся на тому, що ви робите. Адже все це – не має ціни!

Волонтери3
Волонтери3

Очільники краю побажали всім волонтерам міцного здоров`я, натхнення, віри у власні сили, сімейного затишку і здійснення всіх мрій. До речі, серед нагороджених були люди різного віку. Адже волонтерство зробили своїм стилем життя на Тернопіллі чимало людей. Прикметно, що серед відзначених сьогодні був і громадський діяч, волонтер, батько Героя України Устима Голоднюка – Володимир Голоднюк. Із початку війни на сході України він є координатором громадської організації «Штаб Національного Спротиву Збаразького району». За свою діяльність уже відзначений: орденом «За заслуги», медаллю «За жертовність і любов до України», орденами «За волонтерську діяльність» і «Народний Герой України».

Волонтери4
Волонтери4

Фото з сайтів обласної ради і обласної держадміністрації 

Вибір читачів за тиждень

Відео