Віталія Марківа, нацгвардійця з Тернопільщини, Росія оголосила у розшук

original

Лише 3 листопада італійський апеляційний суд виправдав військового з Хоросткова Віталія Марківа. Його звинувачували у вбивстві італійського журналіста та його російського перекладача 2014 року на Донбасі. Відразу після вироку, який виправдав нацгвардійця, Росія оголосила його у розшук.

Старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків родом із Тернопільщини перебував у італійській в’язниці від липня 2020 року, коли суд першої інстанції Італії засудив його до 24 років ув’язнення за начебто вбивство італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача, росіянина Андрія Миронова, в травні 2014 року біля Слов’янська, що у Донецькій області. 3 листопада цього року Марківа виправдали, спростувавши його причетність до загибелі італійця та росіянина. Проте вчора, 11 грудня, Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Марківа у справі про нібито «вбивство двох людей на Донеччині», пише «Укрінформ»

- Путінський режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи нацгвардійця Віталія Марківа. А коли не вдалося – розпочинає неприховане власне переслідування! Як то кажуть у Росії: “На воре и шапка горит!” Україна ніколи не залишить свого солдата, - прокоментував ситуацію глава МВС Арсен Аваков.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео