Дистанційне навчання чи канікули: як навчатимуться учні Чортківської громади під час локдауну

131669024_2762593324001040_8250332992459248300_n

Перший семестр цього навчального року для учнів шкіл Чортківської громади завершиться 30 грудня. Відтак, розпочнуться традиційні зимові канікули, які триватимуть до 11 січня включно.

Чому ж у зв’язку з локдауном канікули не продовжили до 25 січня і як відбуватиметься навчання в період жорсткого карантину розповіла начальниця управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради Людмила Поліщук:

- Міністерство освіти і науки України надало відповідні рекомендації і два варіанти організації освітнього процесу на період дії локдауну. Можна було продовжити канікули, або ж обрати дистанційну форму навчання. Разом із керівниками шкіл нашої громади ми прийняли рішення, що другий семестр навчання розпочнеться у дистанційному форматі і триватиме до завершення локдауну, себто до 24 січня.

Якщо би ми продовжили зимові канікули, то порушилася би прийнята структура навчального року – довелося би забирати весняні канікули, або ж закінчувати освітній процес не 31 травня, а в червні.

Дистанційне навчання проходитиме за звичним розкладом лише в онлайн режимі. Окрім цього, учні 5-11 класів можуть користуватися платформою для дистанційного та змішаного навчання, яку запустили МОН та Мінцифри.

Щодо роботи дитячих садочків, поки ніяких рекомендацій не було і вони продовжать працювати у звичному режимі.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео