Оксана Бучко

На Тернопільщині вилучили 24-мільйонну незаконну продукцію (фото)

цех

Фальсифікату на 24 мільйони гривень вилучили працівники податкової міліції на Тернопільщині від початку року. Так проводили систематичні заходи на запобігання надходженню в обіг незаконно виготовленої підакцизної продукції.

Упродовж 2020 року вилучили такої продукції на суму 23,8 млн. гривень, повідомляє Головне управління ДФС у Тернопільській області.

Зокрема, це 41,6 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, які виготовляли у  9-ти підпільних цехах, діяльність яких припинили. Факти незаконного виготовлення алкогольних напоїв виявлялись у м.Тернополі, Гусятинському, Монастириському та Бучацькому районах.

горілка-2
горілка-2

бег-ін-бокс
бег-ін-бокс

Також вилучили 25,8 тис. літрів спирту, цієї кількості було б достатньо для виготовлення більш як 60 тис. літрів сурогату.

У цілому за результатами вжитих заходів вдалось уникнути втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму 5,4 млн. гривень.

Слідчі податкової міліції завершили досудове розслідування та направили до суду 6 кримінальних проваджень за злочинами у сфері обігу підакцизних товарів.

Зокрема, у даний час триває судовий розгляд кримінального провадження стосовно організованої злочинної групи, в учасників якої вилучено більше 2 тисяч літрів водно-спиртової суміші, яку видавали за елітний алкоголь відомих брендів, а також для обладнання для виготовлення фальсифікату.

коньяк
коньяк

марки
марки

На жаль, серед фігурантів кримінальних проваджень трапляються особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Так, направили до суду провадження стосовно діючого на момент завершення слідства депутата районної ради, який здійснював незаконне виготовлення та збут фальсифікованих алкогольних напоїв з використанням підроблених марок акцизного податку.  За результатами обшуків, проведених за місцями виробництва, накопичення та зберігання фальсифікату, вилучено 6,9 тис. літрів спирту, 880 літрів фальсифікованих ЛГВ та 630 підроблених марок акцизного податку.

спирт-2
спирт-2

горілка-4
горілка-4

Загалом, із початку року за порушення у сфері обігу підакцизних товарів до кримінальної відповідальності притягнуто 4 осіб. Двох із них суд засудив до трьох з половиною років позбавлення волі кожного, звільнивши від відбування покарання з випробуванням та встановивши їм іспитовий строк терміном півтора року. Ще двох осіб засуджено до штрафів, у одному випадку сума штрафу становила 85 тисяч гривень, у іншому – 102 тисячі гривень. Також всі засуджені зобов’язані відшкодувати витрати на проведення судових експертиз, а це більш як 40 тисяч гривень.

Крім цього, судами застосовано конфіскацію підакцизної продукції, яка перебувала в незаконному обігу, на загальну суму майже 6 мільйонів гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео