Віра Олександрович

Тернополяни, родичі яких працюють за кордоном, уже можуть оформити субсидії

Субсидії_ф

Призначення субсидій на комунальні послуги спростили у Кабінеті Міністрів. Це вплине на багатьох жителів Тернополя, родичі яких працюють за кордоном.

Фактично урядовці повернули процедуру оформлення таких пільг на оплату до тих норм, що діяли раніше, підкреслили у Тернопільській міській раді.

- Я закликаю тернополян скористатися своїм правом здешевити комунальні послуги, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал. – Уряд нарешті повернувся до того, що було раніше. Проконсультуватися можна на вулиці Лисенка, 8.

Отже, у Кабінеті Міністрів надали можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном, а також спростив процедуру призначення допомоги для осіб без доходів.

- Також надали право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули права власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, - додає мер. - Зокрема, це стосується усіх, хто отримав житло шляхом успадкування, а також осіб, які не мають доходів і, відповідно до законодавства, звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Крім того, урядовці розширили перелік каналів інформаційної взаємодії між «Ощадбанком» і одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів. Також встановили порядок повернення надміру виплачених громадянам пільг і житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Довідка

Докладнішу інформацію про зміни у призначенні субсидій можна дізнатися в міському управлінні соціальної політики за номерами телефонів: 068-921-66-47 або 25-06-11.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео