Віра Олександрович

Очільнику Тернопільщини подарували копію Пересопницького Євангелія (фото, відео)

Дарунок

Копію Пересопницького Євангелія подарував голові Тернопільської обласної ради Михайлові Головку владика Тихон (ПЦУ).

Принагідно сьогодні, 21 січня, священики привітали і політиків, і краян із новорічно-різдвяними святами, а також окропили присутніх на 4-му засіданні І-ї сесії найвищого представницького органу Тернопілля. Причому владика Тихон робив це настільки ретельно, що як очільники краю, так і депутати були цілком мокрими від свяченої води.

Євангеліє
Євангеліє

- Дозвольте вас привітати у цей 2021 рік Божий ХХІ століття, у 21-й день, - говорить архієрей. – З Різдвом Христовим, з Новим роком вас і всіма новорічно-різдвяними святами, що так швидко минули. Хочемо побажати вам плідної праці. Пам’ятайте про те, що я говорив вам, коли ви отримували посвідчення: «Ми всі тут - гості». Дивіться, щоб через 5 років люди не переходили на інший бік дороги, побачивши вас. Приймайте правильні благословенні рішення…

До речі, вручаючи Євангеліє, владика натякнув на те, що на Перисопницькому Євангелії присягають Президенти України. Мовляв, і голова обласної ради Михайло Головко – молодий політик, тож може у перспективі подумати про те, щоб присягнути на такому унікальному виданні. Михайло Головко, у свою чергу, усміхнувся. Було помітно, що фраза чоловіка потішила. Тож він запевнив святих отців, що обласна рада завше працюватиме в ім’я України, нашого народу і краю.

Кропив
Кропив

- Це – висока честь для всього депутатського корпусу. Сподіваюся, такий подарунок буде нас стимулювати служити Господу і Україні, - каже пан Головко. – І ми будемо надалі дотримуватися тих ідеалів і тез, із якими ми йшли до своїх виборців…

Нагадаємо, депутати планують сьогодні розглянути 2 ключових питання: звернення до керівництва держави проти підвищення тарифів для населення, а також - про недопущення продовження локдауну в Україні та неправомірного обмеження права на працю. За такий порядок денний проголосували 55 представників фракцій.

Депутати
Депутати

Засідання триває. Кореспондент «Терену» подробиці повідомить згодом. Стежити за ходом сесії можна ТУТ.

Фото з трансляції сесії на сайті облради

Вибір читачів за тиждень

Відео