Віра Олександрович

Особлива крамниця «BLAGOдать» незабаром запрацює у Тернополі (фото)

1

«BLAGOдаті» у Тернополі бути!» – таку радісну новину сьогодні, 21 січня, на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомила авторка цієї унікальної ініціативи Яна Шкуратова.

Допис
Допис

Нагадаємо, благодійний магазин «BLAGOдать» став мрією активістів нещодавно. Через це вони звернулися до тернополян із проханням про перерахунок коштів. Навіть запустили у соціальних мережах челендж із хештегом #blagodat_challenge. Умови були досить простими – треба було перекинути на відповідний рахунок суму, яку людина, наприклад, могла витратити на каву. Це треба було зафіксувати у дописі і тегнути трьох своїх друзів. Але тривати челендж міг лише до 20 січня. Адже, як пояснювала Яна Шкуратова, до того часу треба було зібрати 80 тис. грн, щоб грант і ще 70 тис. грн на реалізацію проекту.

У дописі Яни Шкуратової (її у Тернополі знають як керівницю благодійної крамниці «Одежина», а також волонтерку, яка давно допомагає переселенцям і людям, що опинилися у скруті в зоні зіткнення на сході України – прим.) йдеться (цитуємо): «…Чесно кажучи, зібрати 80 000 грн за 30 днів, половина із яких - свята, а решта - локдаун, завдання не з легких… Більшість людей, до яких я зверталася відверто казали, що це не реально. Але віра в перемогу та палке бажання створити у Тернополі простір для розвитку благодійності, не давали зупинитися та опустити руки. Тому сьогодні я безмежно дякую усім Вам за добрі слова, час, енергію і гроші, яких ви не шкодували задля підтримки проєкту Благодійний магазин "BLAGOдать».

Зауважу, крамниці «BLAGOдать» вже є у багатьох містах України. Суть у тому, що люди приносять і віддають ще нормальні, достойного вигляду речі, які вже виявилися власникам не потрібними. Виторг із продажу такого одягу чи предметів побуду  врешті йде на розвиток інших благодійних проектів чи підтримку нужденних.

– Кожен із вас став частинкою багаторічної мрії, черговим кроком до її втілення в життя. Кожне ім'я стало ближчим, ріднішим, важливішим для мене! – пише Яна Шкуратова, не приховуючи емоцій. – Ваша підтримка ДУЖЕ важлива для мене, це моя мотивація, тисячі обіймів вам!». Адже вже надійшло підтвердження про те, що ідея матиме розвиток.

2
2

До слова, у магазині працюватимуть люди вразливих категорій. Окрім одягу, вони продаватимуть вироби ручної роботи переселенців і онкохворих.

Фото зі сторінки Яни Шкуратової у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео