Оксана Бучко

На Тернопільщині встановили особу командира військового підрозділу «ЛНР»

146802320_3856381351091479_1288737776347025433_n

Розслідування щодо командира військового підрозділу «ЛНР» завершили на Тернопільщині. Встановили, що чоловік під впливом російської пропаганди приєднався до 15-го батальйону територіальної оборони «Брянка СССР» 2-го армійського корпусу, який дислокувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Він брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України, які були задіяні в Антитерористичній операції.

Тернопільська обласна прокуратура повідомляє, що скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України  стосовно командира одного з військових підрозділів «ЛНР» за участь в терористичній організації.

Так, слідство встановило, що житель м. Брянка приєднався до підрозділів «ЛНР» навесні 2014 року. Перебуваючи на посаді командира військового формування, бойовик організовував та забезпечував чергування підлеглими на спостережних постах, застосування ними зброї, вчинення вбивств, вибухів, підпалів, артилерійських обстрілів на території Луганської області. Окрім того, він особисто брав активну участь у цих незаконних діях.

На даний час чоловік переховується від правоохоронців, його оголосили в розшук. На підставі ухвали слідчого судді здійснили спеціальне досудове розслідування за результатами якого обвинувальний акт направили до суду.

Фото пресслужби прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео