Віра Олександрович

Варто знати: хто тепер наповнює казну Тернопільщини

Гроші

Територіальні громади Тернопільщини вже отримали понад 355 млн грн різних податків. І це – більше, ніж було у цей же період торік.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року приріст надходжень до місцевих бюджетів Тернопільщини склав 19,3 млн грн або на 5,8% більше, ніж у січні 2020 року, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Загалом упродовж січня платники податків перерахували на розвиток територіальних громад 355,1 млн грн. 

Серед основних платежів, яких місцеві скарбниці отримали найбільше: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок (ЄСВ), плата за землю, акцизний податок із роздрібної реалізації підакцизної продукції, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

- Звісно, головним сегментом наповнення місцевих бюджетів залишається ПДФО, - деталізує Михайло Яцина. - Упродовж січня краяни сплатили 222,8 млн грн цього платежу, що на 25,5 млн грн більше, ніж у січні торік. 

Він також розповів, що на другому місці за надходженнями – єдиний податок. 

- Малий бізнес перерахував із початку цього року 80,9 млн грн даного платежу, – уточнює посадовець. - Місцеві скарбниці також отримали 23,6 млн грн плати за землю і 14,5 млн грн податку на нерухоме майно. 

До речі, щодо акцизного податку із роздрібної реалізації підакцизних товарів, то його перерахували - 10,3 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео