Оксана Бучко

Тернопільські четвертокласники здаватимуть на ДПА лише два предмети

dpa-2020

Тернополяни, які навчаються у 4 класі, готуються цього року до ДПА із двох предметів: математики та української мови.Третього предмету для здачі у цій віковій категорії не вводять.

Це підтвердили у міському управлінні освіти.

Атестація з кожного предмету проводиться письмово у формі підсумкових контрольних робіт. На проведення контрольної роботи відводиться один урок: 5 хв – на пояснення змісту роботи та інструкції щодо її виконання і 35 хв. – на її виконання.

Тексти підсумкової контрольної роботи вчитель записує до початку уроку на дошці або заздалегідь друкує на окремих аркушах і перед уроком роздає кожному учневі. Зміст завдань для підсумкових контрольних робіт формується відповідно до державних вимог щодо рівня загальноосвітньої підготовки учня, визначених чинними навчальними програмами для 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Завдання для підсумкових контрольних робіт розробляє методичне об’єднання учителів початкових класів загальноосвітнього навчального закладу, пише zno-books.in.ua.

Третій предмет на вибір здають на ДПА у 9 класі. Список включає: біологію, всесвітню історію, географію, зарубіжну літературу, іноземну мову (англійська, німецька,  французька), інформатику, історію України, основи правознавства, українську літературу, фізику, хімію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео