Олеся Поліщук

У Тернополі створили центр протидії дискримінації та домаганням

Concept of accusation guilty person girl

У Тернопільському національному медичному університеті ім.І.Я.Горбачевського розпочав роботу центр протидії дискримінації та домаганням.

-         З метою підтримки освітнього, робочого та життєвого середовища, вільного від дискримінації та переслідування у ТНМУ створено центр протидії дискримінації та домаганням, - повідомили у пресслужбі вишу. - Політика ТНМУ забороняє таку дискримінацію та переслідування і поширюється на всіх учасників університетської спільноти.

Керівником центру протидії дискримінації та домаганням став доцент Тарас П’ятковський.

В університеті кажуть, що комісія з попередження і боротьби з сексуальними домаганнями в ТНМУ, комісія з попередження і боротьби із дискримінацією в ТНМУ, комісія з розгляду випадку булінгу в ТНМУ реагує на всі звинувачення у дискримінації та переслідуванні, а також випадки булінгу (цькування).

Звинувачення можуть включати упередженість на основі раси, віросповідання, кольору шкіри, статі, гендерної ідентичності чи вираження, віку, національного походження, родоводу, фізичної або психічної вади, статусу ветерана АТО, сімейного стану, майнового стану, сексуальної орієнтації та/або інших захищених законом характеристик.

Особа, яка стала жертвою вищезгаданих дій, може заповнити електронну форму на сайті університету (https://opdh.tdmu.edu.ua/forma-zvernennya) і описати випадок дискримінації чи переслідування, який з нею трапився.

Зі свого боку університет вживатиме невідкладних заходів, включаючи розгляд справи та, за необхідності, розслідування і відповідні дії, щоб зупинити дискримінацію, сексуальні домагання, булінг (цькування) та/або переслідування.

Порядок дій ТНМУ, включаючи дисциплінарне стягнення, залежатиме від доведених та неупереджених фактів та обставин.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео