Завдяки виграному гранту на 44,5 тис. євро у ЦНАПі Чорткова швидше надаватимуть послуги (фото)

DSC_1264

На початку року у Центрі надання адміністративних послуг Чортківської громади стартував пілотний проект «Трембіта». «Трембіта» дозволяє ЦНАПу забезпечувати швидкий обмін даними між системою «Вулик», Реєстром територіальної громади та іншими державними реєстрами, для прикладу – Державним реєстром фізичних осіб – платників податків, Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби. Якщо коротко, то завдяки впровадженню даної системи ЦНАП Чортківської громади значно швидше надаватиме людям певний перелік послуг. Це стало можливим завдяки виграному Чортківською міською радою гранту від «U-LEAD з Європою» на 44 500 євро на впровадження «Трембіти». 

З цієї нагоди міський голова Чорткова Володимир Шматько взяв участь у онлайн конференції, присвяченій впливу системи «Трембіта» на цифрову трансформацію України. Очільник міста доповідав на тему: «Як взаємодія між системою «Трембіта» та Центром надання адміністративних послуг, що працює в інформаційній системі «Вулик», може конвертуватися у краще надання послуг громадянам».

[caption id=«attachment_334909» align=«aligncenter» width=«1024»]

DSC_1263
DSC_1263

????????????????????????????????????[/caption]

У конференції також взяли участь: Ханнес Асток – виконавчий директор Академії електронного управління (Естонія), Михайло Федоров – віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації України, Матті Маасікас – посол, голова представництва ЄС в Україні, Сусанна Делланс – директор програми «U-LEAD з Європою», Каімо Кууск –  надзвичайний і повноважний посол Естонії в Україні.

Як розповів Володимир Шматько під час конференції, завдяки системі «Трембіта» жителі Чортківської громади тепер значно швидше отримують чимало послуг у ЦНАПі, зокрема такі, як реєстрація (зняття з реєстрації) місця проживання, реєстрація (зняття з реєстрації) місця перебування особи, запис, перевірка в реєстрі територіальної громади тощо. Все завдяки тому, що реєстратори ЦНАПу мають можливість самотужки перевіряти наявність паспорту в реєстрі втрачених/викрадених паспортів, перевіряти в Державному реєстрі фізичних осіб платників податків наявності коду ІПН особи та наявність унікального номеру запису особи в Єдиному державному демографічному реєстрі тощо.

- Слоган системи «Трембіта» «Як ми зробили, аби бігали дані, а не люди» – надзвичайно влучний! Це стратегічне завдання для всіх міст України – зробити так, щоб люди могли отримувати якісні послуги у «єдиному вікні». Не ходити з кабінету у кабінет, отримуючи «довідку для довідки», а за лічені хвилини вирішувати всі питання в одному місці. Тож дякуємо партнерам за фінансовий грант у розмірі 44 500 євро задля втілення «Трембіти». Також маємо амбітну мрію, над якою спільно із державою працюватимемо – пов’язати місцевий портал електронних послуг із єдиним порталом державних послуг «Дія», – зазначив у промові Володимир Шматько.

[caption id=«attachment_334908» align=«aligncenter» width=«1024»]

DSC_0453
DSC_0453

????????????????????????????????????[/caption]

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео