Віра Олександрович

Володар Гран-прі «Коронації слова» і професорка із Тернополя щепилися від COVID-19

зображення_viber_2021-03-19_11-00-43

Відкритий запис на «публічну вакцинацію» ініціювали у Тернопільській обласній держадміністрації. І таким шансом уже скористалися чимало відомих краян. Серед них –лауреат «Коронації слова» і його дружина – професорка із Тернополя. 

Нагадаємо, в Україні нещодавно дозволили вакцинувати громадських діячів, лідерів думок, публічних осіб, якщо виникає залишок вакцини. Зауважимо, за змінами до Дорожньої карти із впровадження вакцинації проти COVID-19, для популяризації щеплення рекомендували залучати ветеранів АТО і ООС, народних депутатів України, очільників місцевого самоврядування різних рівнів, видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів тощо. Тим, хто готовий стати прикладом для інших, запропонували заповнити спеціальну форму. Серед охочих опинився прозаїк, журналіст, науковець, викладач кафедри журналістики Тернопільського національного педагогічного університету. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів і кіносценаріїв «Коронація слова-2002», володар Гран-прі і першої премії «Коронації слова-2003» – Олександр Вільчинський.

Вільчинський
Вільчинський

– Я записувався через інтернет. Прочитав повідомлення на якомусь із місцевих сайтів і вніс своє прізвище і дані дружини у форму, – пригадує пан Вільчинський. – От нам і передзвонили. Повідомили, що є така можливість. Ми вирішили пройти. Так, якісь сумніви були, але все-таки ми зважили всі «за» і «проти» та вирішили, що краще – вакцинуватися. Перед процедурою медики зміряли у мене тиск, температуру і рівень кисню у крові. Було все добре…

При цьому пан Вільчинський зауважив, що після щеплення почувався абсолютно так само, як до нього. Підтримати чоловіка вирішила доктор філологічних наук, професор, декан філологічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Тетяна Вільчинська.

Вільчинська
Вільчинська

– Чесно кажучи, я боюся, але розумію, що, напевно, це – потреба дня, – каже вона. – Треба щеплення робити. І хоча навчання у виші – то дистанційне, то за змішаною формою, я – працівник деканату, тому ходжу на роботу щодня. Кожного дня у нас є студенти, які приходять за довідками, пишуть заяви. Ми з ними спілкуємося. Я вважаю, що все-таки треба дбати про своє здоров’я і здоров’я оточуючих. Добре, що є нині така можливість вакцинації.  

До слова, щеплення публічних осіб відбувається добровільно. З обласного управління охорони здоров'я охочим повідомляють про вакцинацію у порядку запису. До пункту вакцинування людям переважно потрібно дістатися у межах години.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної держадміністрації і зі сторінки Олександра Вільчинського у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео