Орест Сарматський

Податкова зриває посівну фермерам (Агроновини)

1201 (Copy)

Українські сільгоспвиробники повідомляють про безпрецедентні факти перешкоджання їхній діяльності на початку весни. Господарства, які перед посівною збувають торішній врожай, не можуть зареєструвати податкові накладні на покупця. 

Блокування податкових накладних відбувається саме в період, коли сільгоспвиробники, аби підготуватись до посівної, реалізовують запаси зерна, котрі у зв'язку з торішньою посухою є доволі обмеженими.

Така ситуація загрожує тим, що у покупця сільгосппродукції через відсутність зареєстрованої податкової накладної не виникне податковий кредит і у випадку експорту він не отримає відшкодування. Таким чином, сільгоспвиробники на початку посівної не можуть залучити обігові кошти, оскільки покупець не сплачує їх у частині ПДВ, до реєстрації податкової накладної у системі.

– Фактично це означає, що, наприклад, з тонни соняшника продавець не отримує понад 3 тис. грн до реєстрації накладної, – зазначається у повідомленні.

Блокування податкових накладних відбувається навіть у випадку, якщо платники податків мають статус сумлінних.

З невідомих причин аграрії виявили в електронному кабінеті платника податків зникнення своєї позитивної податкової історії, та інформації про підстави, за якими вона формується як за поточний рік, так і за минулий рік.

– За даними агровиробників, намагання з'ясувати цю проблему через систему податкової служби «Пульс» надходить відмовка: «позитивна податкова історія у вас відсутня, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що при зверненні на гарячу лінію державної податкової служби «Пульс» також не вдалося з'ясувати, хто саме вносить інформацію чи вноситься автоматично, так само як і хто її вилучає і чи можливо втручання туди посадових осіб. Оператори лише повідомили, що це відповідальність департаменту критеріїв ризику платників податку.

Ситуація з блокуванням податкових накладних наклалась і на іншу проблему аграріїв.

Нагадаємо, останній рік податкова атакує їх перевірками місць зберігання пального, накладаючи безпідставно величезні штрафи. Ця проблема вже відома владі і чиновники пообіцяли зупинити ці перевірки до врегулювання питання парламентом.

Джерело: kurkul.com

1202 (Copy)
1202 (Copy)

Виробник штучного м’яса отримав екологічний сертифікат

Рослинні замінники м’яса, які виготовляє компанія «АВК» під маркою DREAMEAT, отримали екологічний сертифікат. Про це йдеться на сторінці DREAMEAT у Facebook.

— DREAMEAT отримав екологічний сертифікат, що підтверджує відсутність впливів на довкілля та здоров’я людини. Ми створюємо сучасні продукти майбутнього з чистим, натуральним складом та дбаємо не тільки про здоров’я своїх споживачів, але й про здоров’я довкілля та майбутнє нашої планети, — йдеться у повідомленні.

Наразі під цією торговельною маркою випускають лише котлети для бургерів. Утім, компанія анонсувала вихід на ринок рослинного фаршу та рослинних ковбасок.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео