Тернопіль має на кого рівнятися

1

Молодіжний артпростір незабаром планують створити на території одного з університетів Львова.

У Політехніці розробляють проєкт молодіжного артпростору, де студентам буде комфортно проводити час.

Місія цього проєкту – об’єднати окремі локації кампусу в єдину креативну та динамічну екосистему. Наразі триває етап збору інформації, зустрічей та нарад, на які запрошують досвідчених професорів та викладачів університету, аби спільно вибудувати концепцію проєкту.

Свою думку щодо цього висловив доктор архітектури, професор, декан повної освіти Інституту архітектури та дизайну, завідувач кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», дійсний член Української академії архітектури, голова західного центру-філії УАА у Львові Віктор Іванович Проскуряков, пишуть на сайті «НУ ЛП».

-  Вважаю, що слід найперше гармонійно поєднати навчальну зону кампусу з територією довкола нього. Це дуже важливо. Адже ми функціонуємо не в якомусь безповітряному просторі, а безпосередньо в середині Львова. І нам слід дещо формалізувати наші стосунки з містом, щоб знати його плани та перспективи щодо території довкола університету. І відтак крок за кроком іти до великої ідеї реновації середовища. Мусимо розуміти, що це має бути комплексна праця і особливий підхід, - коментує Віктор Іванович.

Проєкт бажають скерувати на творення якісного, правдивого іміджу університету, щоб, потрапляючи в Політехніку, людина бачила її щирість, відкритість, комфорт, доступність та прозорість діяльності, ну і, звісно, естетичну, архітектурну і ландшафтну красу.

Фото: Пресслужба ЛП

Вибір читачів за тиждень

Відео