Орест Сарматський

На Львівщині фермерські господарства готуються до сезону гастротурів (Агроновини)

2101 (Copy)

На Львівщині 26 фермерських господарств готові до початку туристичного сезону. 

Управління туризму та курортів і департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації планують залучити до проекту «Гастромандри Львівщиною» ще більшу кількість локальних виробників.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Зазначається, що участь у проекті «Гастромандри Львівщиною» для фермерських господарств має низку переваг, серед яких: впізнаваність бренду, лояльність клієнтів і додатковий дохід.

– Ми позиціонуємо Львівську область як регіон здорового і безпечного відпочинку. Фермерські господарства пропонують туристам активності на природі у сільській місцевості та здорову їжу. Плюс – це вигідно і для фермерів, бо є нагода збільшувати прибутки. Туроператори будуть приводити до них туристів, які купуватимуть крафтові смаколики. Бонусом реєстрації у проекті «Гастромандри Львівщиною» є партнерська підтримка від облдержадміністрації, – розповів Віталій Загайний, заступник голови Львівської ОДА.

Зауважимо, що метою проекту є промоція локальної продукції, налагодження співпраці з туристичним бізнесом та створення нових туристичних пропозицій.

– Ферма «Західний равлик», яка є учасницею проекту, розширила продуктову лінійку делікатесних продуктів і пропонує повноцінні гастротури з екскурсіями господарством. Ми розробили нове тематичне меню, де туристи зможуть поласувати не лише равликовим та качиним м’ясом, а й м’ясом кролів-велетнів та індиків, схрещених зі страусами. Напрацьовуємо також виробництво локальної фуа-гри, а також мусів з качиної та кролячої печінок, – додала Ірина Юськевич, власниця торгової марки «Західний равлик». 

Фермерське господарство «Файна Berry» знаходиться у Давидівській ТГ. Зима завдала клопоту господарю Миколі Стецьківу. Велика кількість снігу погнула парникові тунелі. Але вже все полагоджено і у середині червня планують розпочинати сезон для відвідувачів.

Можна буде приїхати і самостійно зібрати собі ягід або передплатити необхідну кількість товару з доставкою аж до листопада.

Джерело: аgravery.com 

2102 (Copy)
2102 (Copy)

Виручка від експорту української риби збільшилися на 61% 

Грошові надходження від експорту української риби та інших водних біоресурсів збільшилися на 61%.

Про це повідомляє пресслужба Держрибагентства.

— На початку року Україна доставила на зовнішні ринки 446 тонн риби та інших водних біоресурсів на $2,1 млн. Такий результат у грошовому вимірі на 61% більше, ніж за аналогічний період минулого року, — йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що найбільшими покупцями української риби та інших водних біоресурсів у грошовому вимірі стали: Німеччина — $718,8 тис., 110 тонн. Литва — $489,9 тис., 109 тонн. Ізраїль — $331,9 тис., 39 тонн. Молдова — $237,3 тис., 116 тонн. Данія — $125,3 тис., 34 тонни.

Джерело: аgravery.com

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео