Юля Вітюк

Реабілітаційний корпус для військовослужбовців у Більче-Золотецькій лікарні планують добудувати 

У Більче-Золотецькій фізіотерапевтичній лікарні планують добудувати корпус для військовослужбовців, учасників АТО та їхніх сімей. Будівництво розпочали ще в 2019 році, але через брак коштів сьогодні роботи призупинили.

– Ми бачимо корпус лікарні, який будується для учасників АТО та членів їхніх сімей. Вартість цього об’єкту 32 мільйони сумарно. Вже частину будівництва зроблено, поки що будівельників немає, та я надіюся, що керівництво обласної ради буде активно сприяти в тому, щоб ми найближчим часом відновили роботи і максимально швидко завершили цей корпус, – розповідає Любомир Синоверський, генеральний директор Більче-Золотецької обласної лікарні реабілітації імені В. Вершигора.

Сьогодні в фізіотерапевтичній лікарні вже надають допомогу учасникам АТО та членам їхніх сімей, однак місць часто не вистачає. Тому так важливо добудувати новий корпус. В ньому планують розмістити 50 ліжок та їдальню.

– Росія, ми зараз спостерігаємо, готує повномасштабну атаку на Україну. В цей час дуже важливо показати нашим бійцям, захисникам, учасникам російсько-української війни, учасникам АТО, що ми про них думаємо, дбаємо і думаємо про те, як вони будуть поправляти своє здоров’я, як вони будуть проходити реабілітацію, – повідомляє Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради. 

IMG_2710
IMG_2710

– Сьогодні ця проблема на часі, тому що є люди, які відстоювали Вітчизну, і сьогодні у них дуже багато проблем зі здоров’ям. Люди, які відслужили, які мають травми бойові і не тільки – це місце, де можна вирішити такі проблеми зі здоров’ям, –  говорить Віктор Твердохліб, депутат Тернопільської обласної ради.

Обласна рада долучилася до співфінансування проєкту. Сьогодні вивчають всі можливі шляхи залучення коштів, щоб корпус вдалося добудувати.

[embed]https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2r2rVixeKwjGg-vaXXAW75B31KXIDD04I5tlR1ZumT4q9SctEJCFDHBn8&v=hl5eg3uarKU&feature=youtu.be&ab_channel=%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%91%D0%BE%D0%BB%D1%94%D1%89%D1%83%D0%BA[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео