5 доріг та 9 мостів на ремонті: перші результати програми «Велике будівництво» на Тернопільщині

_D708425 (Copy)

Сьогодні, 26 квітня, у приміщенні Служби автомобільних доріг у Тернопільській області в. о. начальника САД у Тернопільській області Микола Довгошия та заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Гайдук підбили перші підсумки нового будівельного сезону в Тернопільській області. 

– Якщо аналізувати 2020 рік ми бачимо, що програма президента дає свій великий позитивний результат. І це не тільки будівництво і реконструкція великих об’єктів, але це й ремонт доріг, мостів, і  найосновніше – це створення нових робочих місць і надходження додаткових податків у місцеві та державні бюджети. Головна мета програми – це розбудова інфраструктури України і Тернопільської області в цілому, – зазначив Ігор Гайдук, заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації. 

Завдяки програмі «Велике будівництво» в регіоні відновили понад 160 км державних автошляхів. Цього року у планах Служби автомобільних доріг відновити понад 200 км доріг державного значення. Згідно з двома постановами Кабінету Міністрів України, уже цього року Тернопільщина отримала рекордне фінансування для ремонту державних автошляхів – близько 2-х млрд грн.

В. о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия розповідає, що будівельний сезон цього року вдалося розпочати 22 березня, а це на місяць раніше, ніж торік. Станом на зараз підрядні організації працюють на 5 дорогах (М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам’янка; М-19 Доманове–Ковель–Чернівці–Тереблече; Р-39 Броди–Тернопіль; Т-20-10 Збараж – Підволочиськ; Н-18 Івано – Франківськ – Бучач – Тернопіль) та 9 мостах у населених пунктах (Лисівці, Струсів, Підгороднє, Почапинці, Скорики, на Обході Козови, Шибалин, і два у Плотичі).

_D708428 (Copy)
_D708428 (Copy)

Окрім цього. Микола Довгошия оголосив тендери на ремонт ділянок доріг, які в цьому році відремонтують, зокрема: Т-20-16 Бучач-Товсте (оголошено тендери на ремонти 2 ділянок); Т-20-02 Тернопіль-Скалат-Жванець (на відрізку від Тернополя до Гримайлова буде відремонтовано); Н-02 Кременець-Біла Церква (буде відремонтовано від перетину з дорогою Р-43 Тернопіль-Ланівці до межі з Хмельницькою областю); Т-20-20 Мишковичі-Дружба.

– Наданий час в нас є два проекти, один з них – це проект будівництва північно-східної ділянки обходу м. Тернопіль (перша черга), де зараз спільно із обласною адміністрацією здійснюється викуп земельних ділянок. За 2020 рік було викуплено 29 земельних ділянок, на даний час отримано згоду на викуп 16 земельних ділянок в цьому році, який буде проведено на початку травня місяця. І наступний етап – виготовлення проекту на будівництво другої черги, – розповідає Микола Довгошия, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. 

Північно-східний обхід Тернополя – автошлях І технічної категорії з 4 смугами руху, будівництво якого дозволить розвантажити вулиці обласного центру від транзитного транспорту та покращити безпеку руху. Він з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці і дві міжнародні траси М-19 та М-12.

Окрім ремонту доріг держаного значення, також на цей рік заплановано відремонтувати 120 км доріг місцевого значення.

Фото пресслужби САД

Вибір читачів за тиждень

Відео