Олеся Поліщук

Тернополянам на замітку: як не набрати зайві кілограми під час свят

img_3645

На Великодні свята до столу подають багато страв, але не завжди їжа є корисною та здоровою. У Центрі громадського здоров'я дали сім порад, аби не набрати зайвих кілограмів під час свят.

У ЦГЗ радять, якщо ви вирішили надати перевагу солодощам, обирайте кілька продуктів, але якісних. Уникайте гуртових покупок, щоби не придбати більше, ніж вам насправді потрібно.

Якщо на Великдень вам подарували багато цукерок, пасок, печива, – не з'їдайте все самі, поділіться солодощами з рідними та друзями.

Щоб уникнути накопичення калорій та використати надмірну енергію – більше рухайтеся.

Святковий стіл варто наповнити здоровими стравами. Зокрема, використовувати в рецептах багато овочів та цільнозернових продуктів, споживати нежирний білок, а низькокалорійні продукти зробити основою столу.

У ЦГЗ радять уникати споживання солодощів на сніданок. Як дітям, так і дорослим варто починати ранок із поживного сніданку, який містить: овочі, фрукти, цільнозернові продукти та білки.

Якщо бажаєте щось подарувати людині, то варто дарувати щось важливе, хоч і матеріальне, а не «накривати велике застілля чи скуповувати все у пекарні».

Навіть, якщо на вашому столі є некорисна їжа, дозвольте собі почастувати нею. Не споживайте багато, насолодіться трішки. Важливо контролювати себе та не переїдати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео