Стало відомо, як змінився попит на гриби в Україні (Агроновини)

0501 (Copy)

Грибівники України побоюються, що попит гриби підніметься – але не так сильно, як збільшиться іхня кількість на ринку.

Про це повідомляє UMDIS, пише agronews.ua.

В середньому у цю пору попит на гриби збільшується по регіонах по-різному. Якщо в Південному регіоні це може бути плюс 25%, то в Західному – плюс 50% до звичайного попиту, а то і більше.

У цьому році таких суворих обмежень, які були в минулому, – немає. Тому попит явно буде вище, ніж рік тому. На скільки збільшаться ціни спрогнозувати складно – в іншому, очевидно, що по Україні підняття очікується.

Джерело: аgronews.ua

0502 (Copy)
0502 (Copy)

В Україні ягідники можуть втратити більше 30% майбутнього врожаю

Задовго до початку нового сезону лохини в Україні від виробників почали надходити повідомлення про істотні втрати врожаю даної ягоди.

Причому представники комерційних господарств в основних регіонах виробництва вже на даний момент озвучують втрати майбутнього врожаю від 30% і більше.

При цьому до уваги не беруться можливі додаткові втрати врожаю лохини внаслідок весняних заморозків, які як і раніше можливі.

Умови перезимівлі лохини в період з грудня 2020 року по лютий 2021 р на думку фахівців East-Fruit, можна назвати задовільними. Занадто кардинальних температурних стрибків або збереження критично низьких від’ємних значень температури повітря протягом тривалого періоду часу не спостерігалося.

Джерело: agronews.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео