На Тернопільщині молитимуться на батьківщині святого, який лікував упівців та доньку Сталіна (фото)

98765

Долучитися до спільної молитви та вшанувати святого Амфілохія Почаївського запрошують на його малу батьківщину, у с. Мала Іловиця, що на Шумщині. Богослужіння відбудеться 12 травня, розпочнеться о 10.00 год.

Святого Амфілохія шанували ще за життя, він допомагав та лікував воїнів УПА. Також відомо, що допоміг зцілитися від душевної недуги доньці Сталіна, Світлані Алілуєвій.

- Преподобний Амфілохій Почаївський – великий святий українського народу, який назавжди у віках прославив наш Тернопільський край. Це він за життя зцілював душі та тіла тисяч людей. Це він у своїй маленькій капличці на цвинтарі приймав щодня до п’ятиста хворих і знедолених. Це він сам про себе говорив: «Знаю, хто до мене йде, що у нього болить й скільки йому жити». І це він своїми гарячими молитвами до Бога та добрим батьківським благословенням обіймав нашу землю у найважчі її часи. Віримо й переконуємося, що й донині він, святий Амфілохій, молиться за нашу багатостраждальну Україну і за всіх нас. Світла пам’ять про великого подвижника та старця схиігумена Амфілохія (Головатюка) зберігається серед людей крізь роки гонінь на віру та часи безбожного комунізму, крізь випробування злетами та падіннями нашого народу, – йдеться у повідомлені Тернопільської єпархії ПЦУ.

Святого у Малій Іловиці вшановують кілька разів на рік. Зокрема, 12 травня – у день річниці канонізації преподобного.

Під час богослужіння паломників просять дотримуватися карантинних вимог.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео