Покупки в інтернеті обернулися для мешканців Тернопільщини втратою коштів

1593399-shahraystvo-v-interneti-kupuvala-mebli---vtratila-groshi

Впродовж минулих вихідних працівники поліції Тернопільщини відкрили п’ять кримінальних проваджень за фактами шахрайств. Всі потерпілі купували в інтернеті й стали жертвами невідомих, які хотіли підзаробити незаконним шляхом.

Аферисти діяли вже за перевіреною схемою. Покупці знаходили на різноманітних сайтах дописи про продаж актуального товару. В усіх випадках продавці просили здійснювати передоплату. Громадяни перераховували готівку, а вже згодом розуміли, що їх ошукали, адже товару вони не отримували. Сума збитків жителів Тернопільщини майже 34 000 гривень.

Відомості про події працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:

• завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити; • нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта; • не здійснюйте оплату в обхід системи. Якщо сайт пропонує здійснити онлайн-оплату через банківські сервіси, а продавець наполягає на переказі грошей на картку, це одна з ознак шахрайства; • читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео