Юля Вітюк

Любомир Крупа: «Прийняття Закону про територіальну оборону не можна відтягувати!» (відео)

IMG_2844

Важливою складовою обороноздатності країни є територіальна оборона. Це поширена практика у багатьох країнах світу, але в Україні, де сім років триває війна, досі не ухвалений навіть відповідний закон. 

- На жаль, в Україні досі не прийнятий Закон про територіальну оборону. Тернопільська обласна рада, зокрема фракція «За майбутнє», підготувала звернення щодо підтримки Закону про територіальну оборону і Тернопільська обласна рада у повному складі підтримала це звернення, -  розповідає Любомир Крупа, депутат Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»). 

IMG_2843
IMG_2843

Однак час іде, а цей законопроєкт досі знаходиться в комітеті Верховної Ради і не внесений в порядок денний. Представники команди Івана Чайківського «За майбутнє» переконані, що відкладати це питання не можна.

- Проблема в тому, що регулярна армія і її утримання дуже дороговартісні й світова практика показує, що деякі країни пішли шляхом створення, так званих, територіальних оборон. Це резервісти, які проходять систематично тренування, навчання. Вони не йдуть у військкомати у час ікс, а займають свої бойові позиції зі зброєю і вже несуть одразу військову службу на критичній інфраструктурі і об’єктах, — наголошує Любомир Крупа. —Тому звертаємось до всіх небайдужих, щоби підтримали, щоби вступали в територіальну оборону, щоби захищали Україну на всіх фронтах.

IMG_2839
IMG_2839

[embed]https://youtu.be/zWhk1R46WOs[/embed]

Фото та відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео