Віра Олександрович

Сюрприз: у Тернополі планують створити міський цифровий клуб і збільшити споживання е-послуг (фото)

Зварич

Концепцію розвитку цифрових компетентностей жителів Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) затвердили на сесії міської ради сьогодні, 28 травня.

Нагадаємо, на цьому засіданні депутати спершу ухвалили кілька політичних звернень до керівництва країни

Сесія
Сесія

- Концепція передбачає аналіз стану цифрової грамотності, здійснення заходів щодо розвитку цифрових компетентностей населення громади, впровадження відповідних стимулів для цифровізації суспільної сфери, усвідомлення наявних викликів, набуття жителями громади цифрових компетентностей, стимулювання використання та споживання цифрових технологій та електронних послуг, - доповідала начальниця міського управління цифрової трансформації і комунікації із засобами масової інформації Мар’яна Зварич. – Наголошую, розробили цей документ у співпраці із Міністерством цифрової трансформації. 

Депутати1
Депутати1

Докладно із цим документом можна ознайомитися ТУТ. За словами Мар’яни Зварич, розробили цю концепцію з метою більш зрозумілого, безпечного і доступного для кожного жителя громади використання державних і міських електронних сервісів, сприяння в ефективному управлінні громадою, особистого розвитку жителів громади у цифровому суспільстві. Тож очікуваними результатами розвитку цифрових компетентностей жителів громади стануть такі: - досягнення 100% цифрової грамотності населення за 5 років; - розвинута міська інтегрована система цифрової освіти; функціонування центрів доступу до цифрової освіти; ефективний безкоштовний курс з цифрової грамотності базового рівня; функціонування програми «Цифрові лабораторії» у закладах середньої та професійно-технічної освіти; - взаємодія з усіма великими та середніми підприємствами громади з питань підвищення рівня цифрової грамотності працівників та громадськості; - єдина уніфікована електронна інструкція з використання міських сервісів; - розвинута мережа смарт-бібліотек; розроблений лендінг цифрової освіти у громаді; карта доступності цифрової освіти; - відкрита «гаряча лінія» для отримання відповіді на запитання щодо наявності та використання можливостей з підвищення рівня цифрових компетентностей; - функціонування міського цифрового клубу; - зручна та розвинена цифрова інфраструктура; - формування лояльного ставлення до впровадження смарт-рішень у діяльності міської влади; - збільшення споживання е-послуг; - закладення основи для подальшого розвитку цифрової економіки та підвищення конкурентоздатності в цій сфері; - збільшення кількості оброблених цифрових даних, які дозволяють отримувати цінну інформацію для використання в ділових процесах, суспільному житті, роботі громади; - розвинута цифрова культура в громаді завдяки обізнаному сприйняттю жителями громади цифрової реальності, набуттю необхідних цифрових навичок  та компетентностей управляти нею та працювати в ній; - підвищений індекс використання державних, муніципальних та приватних електронних сервісів тощо.

Депутати2
Депутати2

До речі, засідання сьогодні тривало близько 1,5 години. За цей час депутати встигли розглянути майже 120 питань. Утім, ухвалили не всі. 

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео