Віра Олександрович

У Тернополі виступили проти підняття тарифів і змін до Податкового кодексу (фото, відео)

Сесія

Відразу 115 пунктів було у порядку денному сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 28 травня. На засідання депутати зібралися о 09.15. У залі зареєструвалися 41 особа.

Що цікаво, на початку сесії 5 питань зняли, а натомість додали 10. Причому 3 політичних звернення вирішили розглянути першими. Нагадаємо, на 6-й сесії міської ради планували розглянути сотню земельних питань .

Надал
Надал

За пропозицією голови міської ради Сергія Надала, розпочали роботу із політичних звернень. Зокрема, документ під назвою «Про звернення депутатів Тернопільської міської ради щодо проєкту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» представив секретар міської ради Ігор Гірчак.

Гірчак
Гірчак

Направлять це звернення Президенту Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову, прем`єр-Міністру Денису Шмигалю. Із повним текстом можна ознайомитися ТУТ. Підтримали звернення без обговорення відразу 39 депутатів.

Горохівський
Горохівський

Таким же був результат голосування за питання «Про звернення депутатів Тернопільської міської ради щодо недопущення підвищення тарифів для населення». Подав його депутат Антон Горохівський. Тепер цей текст відправлять до Голови Верховної Ради, прем`єр-Міністра і до голови правління НАК «Нафтогаз України». Із повним текстом звернення можна ознайомитися ТУТ.

Гевко
Гевко

Третім було звернення депутатів Тернопільської міської ради до Верховної Ради України щодо малої приватизації об’єктів державної і комунальної власності. Представляв його Віктор Гевко, який отримав 41 «за». Звернення депутатів відправлять у Верховну Раду. Що саме отримають нардепи, читайте ТУТ. Зауважимо, абсолютно ідентичне звернення ухвалили на сесії облради 26 травня.

До речі, засідання ще триває. О 9.59 депутати перейшли до розгляду земельних питань. Докладно про найцікавіше, що відбулося на сесії, читайте на «Терені» згодом.

Фото із трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео