Орест Сарматський

Дієтолог назвала три продукти для довголіття (Агроновини)

0701 (Copy)

Лікар-дієтолог Федеріка Аматі назвала три ключових продукти, які варто додати в раціон, тому що вони сприяють довголіттю. 

Правильне харчування — основа здоров’я. Якщо ви хочете прожити довге життя, потрібно переглянути свій раціон і додати в нього три ключових продукти. Яких саме?

Експерт з Англії Федеріка Аматі зазначила, що потрібно збагатити раціон клітковиною — складним вуглеводом, який сприяє хорошому травленню, а також нормалізації обмінних процесів.

За словами фахівця, клітковина — один із кращих засобів для схуднення і підтримки нормальної роботи кишківника. Її можна знайти в авокадо, грушах, яблуках, бананах, брюссельській капусті, шпинаті.

Ще одним “ключовим” продуктом, за словами дієтолога, вважається оливкова олія першого віджиму. Дослідники з’ясували, що така олія має сильні антиоксидантні властивості та знімає запальні процеси в організмі, які насамперед пов’язані з хворобами серця, артритом і хворобою Крона.

Також у раціон потрібно додати зелень і листові овочі. У їхньому складі є поліфеноли, які протидіють окислювальному стресу.

Джерело: agronews.ua

0702 (Copy)
0702 (Copy)

В Україні дощі знищують урожай суниці 

Високий урожай суниці садової, який аналітики очікували в Україні в 2021 році, може знову опинитися нижче за попередні прогнози. Головна причина – затяжні щоденні дощі, які встановилися на більшій частині території України. Більш того, прогноз погоди на найближчі дні не обіцяє змін на краще.

Надлишкова вологість призводить до численних хвороб ягідних культур. При цьому обробки засобами захисту виявляються неефективними, тому що дощі йдуть практично постійно.

Фермери багатьох регіонів України в розпачі. У деяких ягода, що дозріває, буквально стоїть у воді, тому збирати її важко. Якщо ж зібрати суницю вдається, то якісні параметри і транспортабельність ягоди виявляються вкрай низькими, тому замість реалізації на свіжому ринку, доводиться шукати збут для переробки за значно нижчою ціною. З огляду на невисоку якість ягоди, терміни її реалізації також скорочуються, що змушує фермерів швидше приймати пропозиції від посередників.

Відзначимо також, що похмура погода ще більше затягує дозрівання суниці і негативно впливає на її смакові якості і рівень BRIX. Крім того, початок сезону її реалізації в цьому році і так затягнувся в середньому на 10 днів. При цьому ціни на ягоду вже зараз нижчі, ніж роком раніше. Проте, ситуація цілком може змінитися.

Джерело: agronews.ua

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео