Віра Олександрович

Резерви на Тернопільщині бачать у підвищенні легальної середньої зарплати

зарплата

Місцеві бюджети Тернопільщини вже отримали майже 1,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). До державної скарбниці надійшла значно менша сума.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Одним із основних джерел наповнення місцевих бюджетів є ПДФО, - наголошує начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Сплачуючи його, краяни дбають про добробут територіальних громад. Отже, упродовж січня-травня платники з Тернопільщини спрямували до бюджетів 1 млрд 856,9 млн грн ПДФО.

Як повідомив Михайло Яцина, порівняно з відповідним періодом торік надходження вказаного платежу зросли на 374,4 млн грн, або «плюс» 25,3%.

- Із загальної суми місцеві скарбниці отримали 1 млрд 388,8 млн грн, - уточнює він. - До державного бюджету платники перерахували 468,1 млн грн ПДФО. При цьому сплата перевищила очікувані надходження на 8,4 млн грн і 25,4 млн грн, відповідно.

За словами Михайла Яцини, в доходах обласного бюджету ПДФО займає суттєве місце і є основним джерелом їхнього зростання. На думку очільника податкового відомства краю, резерви додаткових надходжень податку, насамперед, пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованих і підвищенням середньої зарплати, легалізацією її реального рівня.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео