Олеся Поліщук

Поважний ювілей відзначив відомий тернопільський храм (фоторепортаж)

IMG_0221

Храмові Вознесіння Господнього у Великій Березовиці, в якому моляться студенти Тернопільської вищої духовної семінарії, виповнилося 160 років.

– Божественну Літургію з  нагоди свята очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. У храмі молилися не лише місцеві мешканці, а й численні гості, – повідомляє пресслужба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Звертаючись до присутніх під час проповіді, владика Теодор наголосив на тому, що храм у Великій Березовиці – особливий, адже тут вже понад тридцять років звучить молитва студентів Тернопільської духовної семінарії.

За ці роки поріг церкви переступили тисячі майбутніх священників, які згодом понесли Слово Боже не лише Україною, а й світом.

По завершенні богослужіння священнослужителі освятили воду, а відтак усі разом взяли участь у святковому частуванні на подвір’ї церкви, яке готували усією церковною громадою.

Після обіду мешканці села та гості мали приємний сюрприз – концерт на майдані біля церкви за участю місцевих аматорів та мистецьких колективів із сусідніх парафій.

Завершилося свято пізно вночі великим народним гулянням.

Фото Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео