Орест Сарматський

На Тернопільщині стартував аграрний форум «Нове зернятко»

logofull_edit-1 (Copy)

Три дні триватиме найбільший в Західній Україні аграрний форум, який розпочався у селі Настасів на території компанії «Агропродсервіс».

- «Нове зернятко» проводимо уже вшосте і щоразу переконуємося у необхідності та ефективності такого форуму. Цього року, з огляду на карантин, усіх заходи проводимо на відкритому повітрі, у форматі живого спілкування. Передбачаємо провести чотири open-air семінари з насінництва на п’ятьох локаціях, де наглядно можна побачити, як ростуть понад 120 сортів та майже 300 гібридів сільськогосподарських культур, - сказав кореспонденту «Терену» Андрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс», на полях якої проводиться масштабний агрозахід за участю близько двохсот спеціалістів аграрної галузі України.

За словами керівника компанії, цього року під час форуму вперше проведуть безкоштовну експрес-діагностику води або ґрунту фахівцями RHIZA Lab. Тим учасникам агрофоруму, які привезли зразки, зроблять експрес аналіз на кислотність, насичення мінеральними солями та мікроелементами, дотримання яких сприятиме підвищенню врожайності.

Також у програмі – професійне спілкування спеціалістів з питань вирощування сільськогосподарських культур та відвідування демонстраційних посівів, насіннєвого заводу, насіннєвої лабораторії та інших локацій.

Сьогодні, окрім відвідин насіннєвих ділянок, учасники агрофоруму відвідають «Платформу інноваційних технологій» - демонстраційні центри провідних зарубіжних та українських компаній, оглянуть новинки сільськогосподарської техніки.

Нагадаємо, інноваційний форум аграрних технологій «Нове зернятко» останні шість років збирає на Тернопільщині провідних спеціалістів для проведення зустрічей, спілкування, дискусій щодо нових підходів у вирощуванні сільськогосподарських культур, впровадження прогресивних рішень в аграрній сфері. 

У рамках щорічного форуму передбачено огляд демонстраційних посівів, де проводиться випробування нових перспективних сортів та гібридів, які лише впроваджуються у виробництво, знайомство із роботою насіннєвого заводу, лабораторією та новинками агротехніки.

Фото: компанія «Агропродсервіс»

Вибір читачів за тиждень

Відео