Оксана Бучко

Тернопільські вступники не повинні лякатись допущених помилок у документах

19462_i

Реєстрацію електронних кабінетів розпочали тернопільські абітурієнти на сайті  «Єдина державна електронна база з питань освіти». Дані у цій базі повинні співпадати з даними, що вводяться під час реєстрації. У разі помилок випускникам слід оперативно звертатися у відповідні установи. 

Буває, що є помилки в документах про повну загальну середню освіту або в сертифікаті ЗНО. Тоді вступник отримає повідомлення із зазначенням коду помилки 3.3.1. (помилка в даті народження) або 3.3.2. (помилка в прізвищі, імені або по батькові). У такому випадку необхідно звернутися до сервісу підтримки електронних кабінетів вступників або до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти, інформує osvita.ua. Якщо ж помилка виявлена в сертифікаті ЗНО, вступнику необхідно звернутися до регіонального центру оцінювання якості освіти, у якому він реєструвався для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Якщо помилка виявлена у свідоцтві про здобуття повної загальної середньої освіти (атестаті), вступник надсилає на електронну пошту сервісу підтримки електронних кабінетів vstup@inforesurs.gov.ua лист про необхідність виправлення помилки. У темі вступнику необхідно вказати код помилки «Помилка при реєстрації П3.3.1.». або «Помилка при реєстрації П3.3.2.». До листа необхідно додати сканкопії (фотографії) свідоцтва / атестата про ПЗСО (з ПІБ, серією, номером, датою видачі), сертифіката ЗНО (з ПІБ, номером, піном, роком видачі), паспорта / документа, що посвідчує особу (з ПІБ, датою народження, серією, номером), та скріншот з помилкою.

За результатами перевірки сервіс підтримки електронних кабінетів надає вступнику можливість створити електронний кабінет. Разом з тим вступнику необхідно зробити дублікат документа про повну загальну середню освіту з виправленою помилкою. Замовляти виготовлення нового документа повинен заклад освіти, який видав цей документ.

Ще одним нововведенням  вступної кампанії-2021 є статус заяв «Скасовано в зв’язку із зарахуванням на бюджет», повідомляє osvitoria.media. У випадку подачі кілька заяв, подана електронна заява автоматично скасовується, якщо вступника включили до наказу про зарахування на навчання з державним чи регіональним замовленням. Наприклад, вступник подавав заяви і на бюджет, і на контракт. Якщо одна із заяв, яка подавалась на бюджет, була включена до наказу, то інші заяви автоматично скасовуються. Але тільки в тому випадку, якщо вступник не підтвердить бажання навчатися за іншими заявами на контракті.

Також цього року можна реєструвати три кабінети:

Кабінет 1: Для вступу із сертифікатом ЗНО на основі повної загальної середньої освіти для здобуття освітнього ступеня «фаховий молодший бакалавр», «молодший бакалавр», «бакалавр» і «магістр» (медичних, фармацевтичних або ветеринарних спрямувань). У цьому кабінеті потрібно буде ввести середнє арифметичне всіх зазначених у додатку до документа про ПЗСО оцінок або дані атестата й свідоцтва.

Кабінет 2: Для вступу із сертифікатом ЄВІ/ЄФВВ на основі диплома бакалавра. Цей кабінет потрібно обрати для вступу для здобуття освітнього ступеня «магістр».

Кабінет 3: Для вступу на основі освітнього професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста або освітнього ступеня молодшого бакалавра. Цей кабінет потрібно обирати для здобуття ступеня «фаховий молодший бакалавр», «молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр» (медичних, фармацевтичних або ветеринарних спрямувань). Отже, якщо вступник отримав диплом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра або фахового молодшого бакалавра, то він отримує в такому випадку право зареєструвати е-кабінет для вступу на бакалавра чи фахового бакалавра. Для реєстрації цього кабінету вступнику треба мати сертифікат ЗНО та диплом фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра. Вступ на ці ступені здійснювався шляхом подання паперових заяв. Але цьогоріч вперше можна подавати електронні заяви замість паперових. Для реєстрації такого кабінету необхідно мати сертифікат ЗНО та диплом фахового молодшого бакалавра або молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра. У третьому кабінеті не вводиться середній бал. Потрібні виключно дані сертифіката ЗНО та дані документа про освіту.

До слова, мінімальний конкурсний бал на бюджет цього року складає 125 балів. Про ціни на контракт «Терен» писав раніше.

Усі питання щодо вступу можна з’ясувати на гарячих лініях щодо вступної кампанії-2021.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео